Fikret Orman'dan flaş Quaresma ve Aboubakar açıklaması!

Fikret Orman'dan flaş Quaresma ve Aboubakar açıklaması!

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Gerede Tesisleri'nin açılı töreninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - İşte Fikret Orman'ın tüm açıklamaları:

"Transfer konusunda genç arkadaşların arzuları oluyor. Onlara açıklık getireyim. Hocamız sol ayaklı stoper istiyordu, aldık. Beklere alternatife ihtiyacımız arrdı, başarılı hamleler oldu. Medel ile yollar ayrıldı. Atiba'nın gelmesiyle beraber hem 6 hem de 8 numarada oynayacak bir oyuncu istiyorduk. Arsenal'den Elneny'yi aldık. Kanatlara Boyd ve N'Koudou'yu aldık. Son olarak yaptığımız Diaby için de santrafor olmadığı konuşuluyor. Brugge da tek santrafor oynamış bir oyuncu, Beşitkaş'ın ana santraforu Burak. O da koşulara başlıyor. Burak döndükten sonra geride kalacak bir oyuncudan ziyade hem kanat hem forvette oynayacak oyuncu olmasını hocamız istedi."

"Quaresma ile yüz yüze görüşmedim. Serdal Adalı'nın evine gitmiş. İstanbul'da karısının mutlu olmaığını ve ayrılmak istediğini ifade etmiş. Herhalde Arabistan'dan teklifler varmış. Quaresma, sözleşmesini feshetmek istedi. Kabul ettik. Sonra istediği teklifler gelmeyince kalmak istedi. Tamam dedik. Beşiktaş'tan bir alacağının kalmayıp, bu kadar sembol bir ismin Beşiktaş'a yardımcı olmasını isterdim." 

"Aboubakar'ı Beşiktaş taraftarı sevdi. Biz de düşünmedik değil. Sakatlık sorunları vardı. Dizlerinde olan kronik saktlıkları vardı. MR'larını istedik, göndermedi. Porto ile temesa geçtik. Orada 2.9 milyon Euro gibi bir ücret alıyormuş, Porto '900 bin Euro'sunu öderiz' dedi, 'Tamam' dedik. Aboubakar da gelmek için '500 bin Euro daha fazla isterim' dedi. Biz de 'Dizleri ile ilgili sakatlık süreci 1 ayı geçerse ücret ödemeyiz' dedik, onu da kabul etmedi. Taraftarımızla duygusal bağ var ama oyunculardan da bizimle duygusal bağ kurmasını istiyoruz. Bu zihniyetle Beşiktaş'a gelmesini doğru olmayacağını düşündük ve öyle bir karar verdik. Niyet ettik ama oluşan şartlar ve oyuncunun Beşiktaş'a bakışı olmasını mümkün kılmadı."

Etiketler :