Fikret Orman'dan gündeme dair önemli açıklamalar

Fikret Orman'dan gündeme dair önemli açıklamalar

Beşiktaş, TRC İnşaat ile yapılan sponsorluk lansmanı sonrası Fikret Orman basının karşısına çıktı.

Ajans Beşiktaş - Fikret Orman gündeme yönelik basın toplantısında soruları cevapladı.

Ahmet Nur Çebi'nin "Şenol Güneş, benim Beşiktaş'ta olmamı istemediler. Sayın Orman'ı o yola soktular" şeklindeki açıklamaları sorulan Fikret Orman şunları söyledi:

"Ahmet Nur Çebi benim ağabeyimdir, uzun zaman beraber çalıştık, arada sürtüşmeler olabilir. Bizim beraber çalıştığımız dönemde tek amacımız başarılı olmaktır"

Orman sözlerine şöyle devam etti:

“Seçim süreci var. Pazar günü seçim olacağı için, söyleyeceğim şeylerle polemik yaratmak istemiyorum.

Ahmet Nur Çebi benim abimdir. Aramızda bası sürtüşmeler olur. Tek amacımız Beşiktaş’a hizmet etmektir. Yapmış olduğum istişareler içinde fikirlerini almışımdır, transferleri konuşmuşuzdur.

Şenol Güneş ve Ahmet Nur Çebi bir ekip değildi. Benim irademle Beşiktaş’a hocalık yaptı. Kimse kimseyi isteyip istememe durumuna sahip değil. Çebi ile 6.5 sene beraber çalıştık. İkimiz de Beşiktaş için mücadele ettik.

KIRGINLIKLARIMI ANLATTIM

Beşiktaş’ı bırakırken kırgınlıklarımı anlattım. Yaklaşık 1 senedir gelen bir süreç bu. Adalı’dan sormuşlar “Orman’ın devamı mısınız?” diye. Kimse benim devamım değil. Burası bir padişahlık değil, ben de padişah değişim. Kimse de şehzade değiliz.

BEŞİKTAŞ'A HEP PARA ARADIK

Beşiktaş’a geldiğimde ‘Şimdi değişirse ne zaman?’ sözüyle geldik. Geldiğimiz günden beri Beşiktaş’a para arıyoruz. Hep mücadele ettik. Bu inançları olmasa aday olmazlardı. Ben bu işi nasıl yönettiysem onlar da aynı mücadeleyi verecektir.

Biz yarattık, bulduk. Bundan sonraki arkadaşlar da aynı gayret içinde olacaklardır.

EN MUTLU OLDUĞUM AN...

Başkan olduğum sürece en mutlu olduğum an, bu stadı açtığım andı. Şampiyonluğun ertesi günü büyük problemlerle uğraştık. Keyfini sürecek bir süreç yaşamadım. Kendime, aileme, arkadaşlarıma vakit harcamak istiyorum.

BORÇ KONUSU

Herkes evinde uyurken ben uyanıp ‘Bu ödemeleri nasıl yapacağım, nasıl döndüreceğim?’ diye düşündüm. Umarım bunların kıymeti istikbalde anlaşılır.

İFTİRALAR KESİLİR DİYE UMUT ETTİM

Geçen Mayıs ayında da aday olmamayı düşündüm açıkçası. Bu yapılan yalanlar, iftiralar kesilir diye umut ettim.

Bizde pusu kültürü var ve bu artarak devam etti. Seçim bittiğiniz ertesi günü, yemekler organizasyonlar yapıldı. Beşiktaş’a hizmet edelim diye anlatamadım.

YENİ SEÇİLECEK BAŞKANIN EMRİNDEYİM

Ben başkaları gibi yapmam. Yeni seçilecek başkanın emrindeyim. Ne gerekiyorsa desteklerim. Onlara haksızlık yapılırsa cevaplarını veririm.

ABDULLAH HOCA

Daha ligin çok başındayız. Başarılı bir hocamız var. Çok iyi bir insan, kariyer olan bir hoca. Önümüzdeki iki maçı alınca Beşiktaş’ın yeri farklı bir noktaya gelir.

HATALARIM VARDIR

Yüzde yüz hatalarım vardır. Seçim sürecinde söyleyeceklerim farklı yerlere gider. Biri arar beni malzeme yapar diye kimseyle görüşmeme gayretindeyim.

BİR TEK STAT YAPMADIK, OTOPARK İLE NAMUSUMUZLA OYMAYA KALKTILAR

Bir tek stat yapmadık. Akatlar’da 6-7 milyon dolar masrafla sosyla tesis yaptık. Pendik tesisini güzel yaptık, dünya masraf yaptık. Fulya’da yaptığımız AVM... Oranın otoparkı boştu. Kiraya verdik diye namusumuzla oynamaya kalktılar.

Ümraniye Tesisleri’nin ilk dakikadan itibaren inşaatında hem emeğim, hem param vardır. Ümraniye’ye müthiş yatırımlar yaptık.

STADI YAPMAKTAN ZORU YIKMAKTI

“Bu stadı yapmaktan daha zoru yıkmaktı. Yıkmanın, Gezi Olayları esnasında olması ve olayların merkezinde, Beşiktaş taraftar grubunun ortasında yaptık bunu. Alnım ak, başım dik.

SIKINTILI BİR SÜREÇ

Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ordumuz büyük bir mücadele veriyor. Bu finanse edilmek zorunda. Sıkıntılı bir süreç. Takımın bütçesini de daralttık.

İSMAİL ÜNAL YORUMU

İsmail Ünal başkanımız çok eski, şahsi diyaloglarım olan birisi. Beşiktaş’a hep iyi gözle bakmıştır. Bizim mahallenin çocuğudur.”

SERDAL ADALI YORUMU

Adalı ile 2013’te rakip olduk. Güvenilir bir arkadaşımız.

AHMET NUR ÇEBİ YORUMU

Ahmet Nur Çebi abimiz de önemli işler yaptı. İlk gün beraber girdik bu işe. Mali konularda büyük destekleri olmuştur. Beraber çalıştığımız dönemde de uyum olmuştur. Yönetim içinde de küskünlükler olmuştur. Bu her zaman olan şeylerdir. O dönem Ahmet abiyle kavga edenler, şu an beraber olabiliyorlar.

HÜRSER TEKİNOKTAY YORUMU

Yürekli bir adam. Ama bizi tenkit ettiler, aidatı yatırılan kongre üyeleri ile ilgili.

AİDATI YATIRILAN KONGRE ÜYELERİ

5264 kişinin aidatı, geçen sene son 1 hafta içinde yatmış. 527 tanesi benim dönemimde kongre üyesi olmuş, 172 tanesini kongreye gelmiş. 1609 tanesi Demirören döneminde üye olmuş, 333 tanesi gelmiş. 1056 Bilgili döneminde olmuş, 236 kişi gelmiş.

1884 kişi Süleyman Seba zamanında üye olmuş, onların 468’i kongreye gelmiş. Benim döneminde üye olup salona gelenlerin önemli bir kısmı da Hürser hocaya oy vermiştir.

SÜLEYMAN SEBA İYİ Kİ BU DÖNEMDE BAŞKAN DEĞİLDİ

Süleyman Ağabey iyi ki bu dönemde Başkan değildi. Sosyal medyadan hakaret edilen dönemi iyi ki görmedi. Kahrolurdu.

BAŞKAN TATİLE GİTTİ DİYE HABER YAPTINIZ

Bu stadın ameleliğini yaptım. Başkan tatile gitti diye haber yaptınız. Ben buranın çalışanı değilim, maaş almıyorum. Deplasmana giderken benimle gelenlerin parasını ben veriyorum.

Beşiktaş, Başakşehir’le maç yapıyor. Kaptanımız penaltı kullanıyor. ‘Yönetim istifa, Burak bilmem ne’ diye bağırıyor. Bağırana değil, bunlara suskun kalanlara kızgınım.

"ARTIK 'AKİL ADAM' OLARAK TARAFTARA MESAJINIZ VAR MI" SORUSU

Estafurullah. Ben sokaktaki bir adamım. Dünyanın her tarafına gittim, Türkiye’nin her tarafına gittim. Onlarla bir araya geldim. Benim bütün arkadaşlarım Beşiktaşlı. Maçlara gitmek istiyorum, gülmek istiyorum.

Bizim işimiz yeni başkana destek olmak. Biz öyle görmedik ama öyle yapacağız."

ARKADAN İŞ ÇEVİRENLER KİMLER?

AA muhabiri Ali Fuat Duatepe'nin “Arkadan iş çevirme konusunu biraz açabilir misiniz?” şeklindeki sorusuna Fikret Orman “Bunları araştır bul. Bana söyletmeye çalışıyorsunuz. Cesur bir gazeteci olarak araştırın, bulun.” diye yanıt verdi.

YENİ BAŞKAN'A MESAJ VE VEDA SÖZLERİ

"Yeni başkana hep beraber destek olmamız lazım. Onun yanında olmalıyız."

Etiketler :