Fikret Orman'dan önemli açıklamalar

Fikret Orman'dan önemli açıklamalar

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Tivibu Spor kanalında Özgür Buzbaş ve Ali Ece'nin konuğu oldu.

Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde oldu:

Caner, Talisca, Aras hepsi önemli oyuncularımız. Sakatlıklarından üzüntü duyduk.

Transferleri biraz geç bitirdik. Ama hocamızın tecrübesiyle sezona başladık. Namağlup 2 kulvarda ilerliyoruz. Sezon başlarında 5, devre arasında 1-2 oyuncu alma prensibimiz var ama bu sezon biraz fazla oyuncu aldık.

Sakatlıklar çok olunca iyi ki geniş kadro kurmuşuz dedim. Beşiktaş'ın toprağı, özel bir toprak. Buradan giden herkes Beşiktaş'ı arar. Burada olan mutlu olur.

Gökhan Töre gideceğim dedi, gideceğim dedi. Gidince anladı burayı.

Aboubakar'ın yüzüne bakınca anlarsınız, çok naif bir çocuk.

Bu sene Manuel Fernandes geri gelmek istedi. Beşiktaş'la işi olamaz. Bir topa vurmadan 1 sezon geçiren oyuncu geri dönemez.

Quaresma giderken etik gitti. Gelirken de anladı ve istediği için döndü. Gomez'in giderken yaptığı demeçler yakışmadı. (Ş.Ligi açıklamaları) Bu açıklamalar doğru olmadı. Gittikten sonra konuşmadık.

Gomez kulübünden ayrılıp bize gelmek isterse o zaman konuşuruz. Şu an konuşmayız, bize yakışmadı.

Sosa bizden iyi gitmedi. Ayrılmanın bir şekli vardır. Burası Langaspor değil. Sosa'nın dönmesi zor.

Beşiktaş'ta transfer hiç bitmez. Beşiktaş Futbol Akademisi'ne geçiş yapacağız.

Talisca Benfica'dan değil de Brezilya'dan gelseydi "bunu niye aldınız?" derlerdi.

Slaven Bilic, Gökhan Töre'yi kullanmak için aldı. Şu an dönüşü mümkün değil.

Şenol Güneş ile rahat çalışıyoruz. Birbirimize karşı sevgimiz var. İkimizin de gündeminde sezon sonu bitecek kontrat yok. Dinamo Kiev maçından çıktıktan sonra Napoli'yi, Napoli'de yeneriz dedim.

Yarın da hiç kolay bir maç olmayacak. Napoli cepte keklik bir takım değil.

Bizde teknik direktör transferi yapmaz, başkan da yapmaz. Beraber yapılır.

Hakem hata yapacaktır. Ama hesap yaparak maça çıkmak olmaz. Bunlarla Türk futbolu bir yere gitmez. Eski hakemlerle bu iş olmaz. Emekli olmaları lazım. Kastettiğim hakemleri herkes biliyor. Futbol güzel oyun. Kırmalı, dökmeli bir şeye çevirirseniz olmaz. İnsanlar güzelliğe para veriyor. Sertlik ayrı, maçı kesmek ayrı. Sertliğe müsade etmeyen, kafasında hesap yaparak maça çıkan hakemlerin olmadığı bir lig izlemek istiyoruz.

Eminim ki Fenerbahçe yöneticileri de dün akşamki hakemden memnun değildirler. Yırtışında en çok İngiltere Premier Ligi'ni izlemeyi seviyorum.

Beşiktaş bir vitrin kulübü hakime geldi. Gelen oyuncular kendini gösteriyor. Sadece al yok, artık sat ayağı da var. Bu ligi kimse izlemezse nasıl oyuncu satacağız? Bizi boşverin, Anadolu kulüpleri nasıl satacak?

Beşiktaş'a oyuncular daha fazla gelmek istiyor. Sosa, Beşiktaş'tan Milan'a gidiyor. Daha önce böyle bir şey yoktu. Oğuzhan özel bir kabiliyet. Büyük bir yetenek. Avrupa'da büyük bir kulüpte oynatabilir. Öyle bir yere gitmesini de istiyorum.

Oğuzhan'ı almak isteyen kulüp, oynatmak için alacak. Öyle olursa gider.

Caner bize çabuk adapte oldu. Satın alma bedeli 1 milyon. Pazarlığı ben yaptım. Bir ekip olarak gittik.

Ben sahada çıkıp futbol oynamıyorum. Benim işim bu. Bende ego yok. İşime gelmezse almam.

Bonservis bedelini belirleyen şey ne? Kim koyuyor bu bedeli? 10 milyon istiyorlar, 9 vermiyoruz. 100 bin teklif ediyoruz.

Kim Şubat ayında güle oynaya şampiyon olmuş? Futbol, kelimelerle oynanan bir oyun değil. Beşiktaş'ın önünde zor kulvar var. Başakşehir iyi, Bursaspor iyi, Fenerbahçe, Galatasaray iyi.

Spor programlarının içeriğini beğenmiyorum, değişmesini istemiyorum. Futbol, kavganın olduğu bir oyun değil. Seviyesi düşük programlar insanları futboldan uzaklaştırıyor. Ben de seyretmiyorum. Sinir sistemimi bozuyor. Ne gerek var?

Ortada stat yoktu. İnsanlar para verdi, loca aldı, koltuk aldı. Allah'a hamdolsun karşılığını vermenin gururunu yaşıyoruz. Biz kimseye şurayı sarmalıyız demedik ama buna rağmen bizi eleştiriyorlar. Galatasaray doğru yapıyor. Anlattıkları doğru.

Benim isteğimle olsa hem ligi hem Şampiyonlar Ligini isterim. 3. Yıldızı almak istiyoruz. Biz bunu istersek F.Bahçe 4. yıldızı istiyor. Başakşehir ilk kez şampiyonluk istiyor.

Konya'da futbolun izlenmesinin ve sevilmesinin nedeni Beşiktaş'tır. Biz oynamadan önceye bakın, kaç kombineleri varmış?