Fikret Orman'dan önemli açıklamalar!

Fikret Orman'dan önemli açıklamalar!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park'ta basın toplantısı düzenledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park'ta basın toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı;

"Artık bazı gerçekleri ortaya koymanın zamanı geldi"

"Genelde sponsorluklar, lansman toplantılarıyla karşınıza geçiyorduk. Bugün farklı bir gündem var. Beşiktaş kulübü olarak hep pozitiften beslenmek istedik. Ama artık bazı gerçekleri ortaya koymanın zamanı geldi diye düşünüyorum. 10 aydır Kulüpler Birliği Başkanıyım. İlk etapta öz eleştiri yapmaya çalışıyoruz, dönem dönem kamuoyuna, özellikle Beşiktaşlılara rahatsız edici şeyler olsa da dilek olarak ifade ettim. İlk etapta kendi işimizi iyi yapmamız lazım."

"Biz geldiğimiz günden beri Beşiktaş'a sahip çıkıyoruz"

"Biz geldiğimiz günden beri Beşiktaş'a sahip çıkıyoruz. Doğru olan neyse onu yapmaya çalıştık. Beşiktaş taraftarlarına her yerde sahip çıktık. Her koşulda taraftarlarımızın yanında olduk. Masaya el vurmak sözdedir. Biz işimizi yapıyoruz, her şeyi açık açık yapamayız. Bazı zaman maçlar oldu, içeride oynadığımız maçlarda başka takımlara küfür edildi bunu kınadık, taraftarlarımızın hoşuna gitmemiş olabilir ama işin etiği olduğu için yaptık."

"VAR sistemi iyi bir şey ama Türkiye'de uygulaması rezalet."

"Biz kendi öz eleştirimizi yaptık. Dünyanın en kolay işi başkasının üzerine yüklenmektir. Beşiktaş takımının bir maliyeti vardır. Türkiye'nin en kaliteli kadrosuna sahipsek, bunun öz eleştirisini yapalım. Ama gelinen noktada hakemleri eleştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. VAR sistemi doğru bir sistem, iyi bir sistem. Hatayı yapan bilgisayarlar olmaz, insanlar olur. VAR sistemi iyi bir şey ama Türkiye'de uygulaması rezalet."

"Hakemlerimiz pırlanta gibi insanlar demiştim. Artık fikrimi değiştirdim."

"VAR sistemi ile alakalı değil, hakemlerin eğitimi alakalı bir sıkıntı var. Bu bir tek Beşiktaş'a yok, herkese VAR değil. VAR çok güzel bir sistem. Sistem değil, insanlar yapıyor hatayı. Bir şey oluyor, dur diyorlar VAR'a bakalım. Konya maçında verilen penaltı komedi, VAR'a bakıldı. O gol olsa ne olacak? Medel'e verilen kart, alakasız. Hakemlerimiz pırlanta gibi insanlar demiştim. Artık fikrimi değiştirdim."

"TFF'nin tek sorumluluğu 2024 mü? Tek misyonumuz 2024 müydü?"

"Federasyon ile alakalı konuşmak istiyorum. Biz Federasyon'un kulüpleri değiliz. Şu anda bakıyoruz bütün her şeyimiz 2024'e tıkandı kaldı. 2.5 ay oldu TFF'de yönetim kurulu toplantısı yapılmadı. TFF'nin tek sorumluluğu 2024 mü? Tek misyonumuz 2024 müydü? Hiç mi bu kulüplerin derdi yok. 10'a yakın yazı yazdık Kulüpler Birliği olarak. Bir tanesine cevap verilmedi. Cevap verilse bizim tahkim yolumuz açık, hiç olmazsa hukuk yoluna gideceğiz."

"U21 takımı için olayların takipçisi olacağız"

"U21 takımı için olayların takipçisi olacağız. Suç duyurunda bulunduk. TFF'ni de bu işe dahil olması lazım, oyuncuların olduğu yerde hocaların da dahil olmasını sağlarsanız Yunanistan'daki silahlı olaya doğru gider bu iş. Yönetimler ve futbol ailesi tarafından da cezalandırılması lazım."

Etiketler :