Forvete kesin çözüm Babacar

Forvete kesin çözüm Babacar

Başkan Orman ve ekibi golcü konusunda geçici değil kalıcı bir çözüm arayışında… Siyah-Beyazlılar, Khouma Babacar transferiyle önümüzdeki 4-5 sezonu garanti altına almak istiyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş yönetimi, en az 5-6 yıl görev yapacak ve kulübün efsaneleri arasına girecek bir golcü transfer etmek istiyor. Siyah-Beyazlılar’ın “yeni golcü” adayları arasında her ne kadar 3 isim öne çıksa da, Başkan Fikret Orman’ın gönlü Khouma Babacar’da… Kurmayları ile birlikte İtalya’ya uçan Orman’ın, Fiorentina kulübü ile 24 yaşındaki Senegalli santrfor için anlaşma noktasına geldiği ve ağustosa kalmadan transferin resmiyete döküleceği öğrenildi.

Geçici çözüm değil...
Fransız yıldız Gignac, Chelsea’den ayrılması gündemde olan Diego Costa ve Portekizli Eder’in ismi de Beşiktaş ile anılıyor. Bu 3 ismin de Kartal’ın transfer listesinde olduğu doğru ancak, öncelikli hedef Babacar… Gomez, Ba, Aboubakar gibi isimlerden hep birer sezonluk katkı alan Siyah-Beyazlılar, artık gelip geçici değil; kalıcı, kulübe uzun yıllar hizmet edecek golcüsünü arıyor. Orman ve ekibi bu düşünceden hareketle Senegalli yıldızı bitirmek amacında.

Fiorentina bunalımda
Mali kriz yaşayan ve değerli, yüksek kontratlı oyuncularını elden çıkarmak isteyen Fiorentina, Babacar için 8 milyon euro bonservis bedeli istiyor. İtalyan kulübünün sahibi olan Della Valle kardeşlerle dostluğu bulunan Orman, bu rakamı 4 milyona çekmek niyetinde. Kartal’ın masadaki bir diğer teklifi ise “Bu sezon kiralayalım, sezon sonu satın alalım” şeklinde. Görüşmelerin olumlu devam ettiği ve Babacar’ın yeni sezonda Beşiktaş forması giymeye yakın olduğu, gelen haberler arasında.

Demba Ba’yı idol olarak görüyor
Fiorentina genç takımına 16 yaşında katılan Babacar, sırasıyla Racing Santader, Padova ve Modena’da kiralık oynadı. Bu kulüplerde gelişimini sürekli devam ettiren Senegalli yıldız, gelecek vaad eden isimler arasında anılmaya başladı. 6 sezondur İtalya’da top koşturan futbolcu, Beşiktaş’ın teklifine “Evet” demiş durumda. İdolü olarak gördüğü bir diğer Senegalli golcü Demba Ba’dan Beşiktaş ve İstanbul hakkında olumlu referanslar alan futbolcunun gelmeye hazır olduğu öğrenildi.

Pasör özelliği de ön planda
Babacar, güçlü fiziği, sert ve düzgün şutlarının yanı sıra pasör özelliğiyle de ön plana çıkan bir golcü. İtalyan takımlarının katı savunma anlayışları karşısında her zaman fark yaratabilmiş bir isim. Yeri geliyor uzaktan vuruyor, yeri geliyor çalıma girmekten korkmuyor. En az Demba Ba kadar kuvvetli. Muazzam hareketli ve bileği çok düzgün. 1.85 boyundaki santrforun en önemli özelliği ise hava toplarındaki hakimiyeti ve kafa golleri. (Güneş-Kemal Ilıkkan)

Etiketler :