Futbol endüstrisini bir araya getiren FİFEX başarıyla tamamlandı

Futbol endüstrisini bir araya getiren FİFEX başarıyla tamamlandı

Futbol endüstrisinin en iyilerini bir araya getiren FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı, 2.kez Antalya'da düzenlendi.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği'nin (TÜFAD) ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) destekleriyle düzenlenen, Metin Türel Antrenör Gelişim Semineri kapsamında düzenlenen 2. FIFEX Futbol Endüstrisi Forum ve Fuarı, Antalya'daki Granada Hotel Belek'te başarıyla tamamlandı.

Kapanış töreninin ardından TÜFAD Genel Başkanı-Avrupa Futbol Antrenörleri Derneği (AEFCA) Başkan Yardımcısı İsmail Dilber, TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, TÜFAD Yönetim Kurulu Üyesi-TÜFAD Genel Başkan Danışmanı Nevzat Güzelırmak, TÜFAD İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, TFF Eğitim Görevlisi Ömer Kaner, FIFEX Direktörü Hür Dilber, FIFEX Koordinatörü Alper Akalın ve diğer katılımcılar bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Organizasyonu değerlendiren TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, programın dolu oluşu ve katılımın yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Dilber, “Genel olarak her şey  mükemmeldi. ''İçeriği dolu dolu, zorunluluk olmamasına rağmen bize göre yüksek bir katılımın olduğu bir organizasyondu. Arkadaşlarımızın ilgisi bizi memnun etti. Bunun geri dönüşünü için gelen arkadaşlarımızla irtibata geçeceğiz. Şubelerimizdeki arkadaşlarımız bununla ilgilenecek. Dün akşam TÜFAD olarak şube başkanları ve yöneticilerimizle bir toplantı yaptık. Genel yargı olarak her şey mükemmel oldu. Bunun üzerine nasıl çıkarız, daha başka neler yapabiliriz, güncel ve gelişen futbolu arkadaşlarımıza daha iyi nasıl anlatabiliriz gibi düşüncelerimiz var” diye konuştu.

Bu yıl 2'ncisini düzenledikleri FIFEX'te giderek beklentinin arttığını dile getiren TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, ''Yüzümüzü batıya çevirdiğimizde zaman belli programlar belli. Türkiye Futbol Federasyonu'na baktığımızda kursların programı belli. Biz de seminerin programını belli etme mecburiyetindeyiz. Geçen sene Ocak ayının 8-10'unda buradaydık. Bu sezon da 11-13 Ocak'ta buradayız. İnşallah seneye de Ocak ayının 2'nci haftasının başında bu organizasyonu yapacağız. Batı'dan gelecek futbol dostlarımızda Noel ile ilgili bir problem var. Orayı çözmek için İnşallah 2'nci hafta yapacağız. Bizim devre arası programımıza uygun olan 9-12 Ocak 2020 tarihleri arasında burada iyi bir seminer yapmak niyetindeyiz'' ifadelerini kullandı.

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD olarak geçtiğimiz Kasım ayında Avrupa Futbol Antrenörleri Dernekleri Birliği'nin- Alliance of European Football Coaches' Association (AEFCA) sempozyumunu Antalya'da gerçekleştirdiklerini dile getirirken, ''Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinden 200’e yakın arkadaşımız bu organizasyona katıldı. Orada '2024 Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye'ye verilmesi bir noksanlık değil, onlar için bir kayıp' ifadesini kullandım. Biz bu tür organizasyonları en iyi şekilde yapıyoruz. 2024 bize verilseydi mükemmel bir şekilde gerçekleştirilirdi. Onlar bu tarz organizasyonları bu seviyede yapamıyorlar. Bu kadar lüks bir otelde düzenlemeleri, her şeyin bu kadar özgürce yapılması zor. Bizim için Antalya'daki oteller de bir avantaj. Buraya gelen yabancı arkadaşlarımız hayran kalıyor. Bu rahatı ve lüksü bulamazlar'' dedi.

Metin Türel Antrenör Gelişim Semineri ve 2. FIFEX’te, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Kulüpler Birliği Başkanı ve BJK Başkanı Fikret Orman, Metin Türel’in kızları Dilek ve Didem Türel kardeşler, La Liga Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Pazarlama Direktörü Guillermo Heredia, Facebook Avrupa Spor Stratejileri Direktörleri Kike Levy, Eren Sağır, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, A Milli Takımımız'ın eski futbolcularından Hamit Altıntop, Supreme Qatar Dünya Kupası Düzenleme Komitesi Bölge Müdürü, Saoud Al Ansari, Dinamo Zagreb A Takım Teknik Direktörü Nenad Bjelica, üç gün boyunca yaptıkları konuşmalar ve sunumlarla katılımcılara çok değerli bilgiler verdi.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise önde gelen futbol endüstrisi organizasyonu olma özelliğini taşıyan 2. FIFEX, üç gün süresince futbol sektöründe çalışan antrenör, tedarikçi, menajer, şirket yetkilileri ve sponsorları buluşturdu. 2. FIFEX, TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü'nün hazırladığı Futbol Gelişim Seminerleri'ne dahil edilmesi dolayısıyla UEFA Pro-A-B-C lisanslı antrenörlere 5 kredi kazandırdı.

Futbol endüstrisinin en iyilerinin seçildiği FIFEX-Futbol Endüstrisi Ödülleri Töreni, katılımcıların beğenisini topladı. Facebook, Instagram, TRT Spor, Nesine.com, Powerade, NEF, Finspor, Sonda Sports, Ledeca, Scotium, Soccerlab, Ata Reklam, Football Ism, Cool Tour, Cap Energy, Ratra Sports, Polar, Alfabe, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Pumpkin Turizm 2. FIFEX'te stant açtı. TRT Spor, Metin Türel Antrenör Gelişim Semineri ve 2. FIFEX'ten yaptığı canlı yayınlarla, söyleşiler ve haberlerle organizasyonu izleyicilere aktardı.