"G.Saray şampiyon olamaz. Çünkü deplasmanda Beşiktaş kadar güçlü değil"

"G.Saray şampiyon olamaz. Çünkü deplasmanda Beşiktaş kadar güçlü değil"

Süper Lig'de geride kalan dört haftada zirvede iki takım yer alıyor. Biri son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş diğeri ise bu sezon yenilenen Galatasaray.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonluğun yolu deplasman maçlarından geçer... Beşiktaş, hem iç saha hem de dış sahada kendi oyununu oynarken; Galatasaray, ön alanda baskı yapan ve kaptığı toplarla rakibi bunaltan bir oyun tercih ediyor. Ancak deplasman maçlarında aynı oyun oynanamıyor.

Goal'den Sertaç Küçükelçi, iki takımın oynadığı deplasman maçlarını inceledi. İşte Küçükelçi'nin yorumları:

"Galatasaray ve Beşiktaş'ın deplasmanda oynadıkları maçlardaki ısı haritaları siyah beyazlıların oyunu, Galatasaray'a göre kalesinden çok daha uzak oynadığını gösteriyor. Ayrıca ısı haritalarına göre sarı-kırmızılı takımın rakip kaleye gitmekte zorlandığı görülüyor.

1-186.jpg

Beşiktaş'ın maçlarının ısı haritasını incelediğimiz de ise siyah beyazlıların, Galatasaray'a göre rakip ceza sahasında ve çevresinde daha çok bulunduğunu net bir şekilde görebiliyoruz.

Siyah beyazlılar, Karabükspor maçında 68. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen rakip kaleye Galatasaray'ın Antalyaspor maçındakinden daha çok gitmeyi başardılar.

2-064.jpg

Beşiktaş, 10 kişi kaldığı Karabükspor maçında bile yüzde 50.8'le topa daha fazla hakim olan taraf olmayı başarırken; Galatasaray, Antalyaspor maçında topa yüzde 47.4 sahip olabildi.

Deplasmanlarda Beşiktaş gibi kendi oyunu kabul ettiremeyen bir Galatasaray'ın sezon sonunda ipi göğüslemesi ilk dört haftaya bakıldığında oldukça zor. Stat inşaatı döneminden itibaren deplasman fobisi kalmayan Beşiktaş, bu sezon da ligin en büyük favorisi konumunda." (Goal)
 

Etiketler :