Galatasaray - Beşiktaş derbisi Avrupa basınında

Galatasaray - Beşiktaş derbisi Avrupa basınında

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi Avrupa basınında da geniş yer buldu.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı. Sarı kırmızılılar, averajla liderliği ele alırken Beşiktaş ile arasındaki farkı da 4'e çıkardı. Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbiyle ilgili Avrupa basınında da çok sayıda haber yer aldı. 

"GALATASARAY AVERAJLA LİDERLİĞİ ELE GEÇİRDİ"

L'Equipe Gazetesi, Galatasaray'ın ezeli rakibi karşısında aldığı galibiyet sonrası averajla liderlik koltuğuna oturduğunu yazdı. France Football'da yer alan haberde Galatasaray'ın Beşiktaş'ı mağlup ederek liderliğe yükseldiğini yazdı. Şili basını Enzo Roco ve Gary Medel'i öne çıkararak verdiği haberde Beşiktaş'ın derbide rakibine karşı gelemediğini ve sahadan yenilgiyle ayrıldığını belirtti. Roco ve Medel'in mücadele forma giymediği de okuyucularla paylaşıldı.

"KAGAWA, NAGATOMO'YU TEBRİK ETTİ"

Japon basınında da Kagawa ve Nagatomo'nun karşılaştığı derbide kazanan tarafın Nagatomo'nun takımı olduğu belirtildi. Her iki futbolcunun maç sonrası yaptığı açıklamalara da yer verilen haberde, Kagawa'nın Nagatomo'yu tebrik ettiği belirtildi. İngilzi basını da derbiyi Galatasaray'ın kazandığını takipçileriyle paylaşırken, Daily Sabah'da yer alan haberde sarı kırmızılıların liderliği ele geçirdiğinin altı çizildi.