Galatasaray Beşiktaş'ı emsal gösterdi: Rüştü Reçber'li savunma

Galatasaray Beşiktaş'ı emsal gösterdi: Rüştü Reçber'li savunma

Ankaragücü deplasmanında Mostafa Mohamed’in gördüğü kırmızı kart nedeniyle Merkez Hakem Kurulu'na (MHK) itiraz eden Galatasaray, dilekçesinde 2007 yılında Trabzonspor deplasmanında kırmızı kart gören Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’i emsal gösterdi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig’in 28. haftasında Ankaragücü deplasmanında 2-1 mağlup olan Galatasaray’da maçın ardından Mostafa Mohamed’in gördüğü kırmızı karta yoğun itiraz yapılmıştı. Sarı-kırmızılı kulüp, Mısırlı oyuncuya gösterilen kırmızı kartla ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu’na itirazda bulundu.

İtiraz dilekçesini açıklayan Galatasaray, kırmızı kartın hatalı olduğunu belirterek, 2007 yılında oynanan Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşmasında kırmızı kart gören Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber’i örnek gösterdi.

Galatasaray’ın yazdığı dilekçe şu şekilde:

“Kulübümüzce, Süper Lig’in 28. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Galatasaray müsabakasında futbolcumuz Mustafa Muhammed’in kırmızı kartla ihracı kararının ciddi ve aşikâr derecede hatalı olduğuna dair tespit yapılması ve bu tespitlerin yazılı olarak ilgili kurumlara ve kulübümüze bildirilmesi konusunda 24.10.2007 tarih ve 08-07/774 ve 08-07/775 sayılı Merkez Hakem Kurulu kararı emsal gösterilerek Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na başvurulmuştur.”