"Galatasaray'ın hataları, Beşiktaş'ın doğrularına dönüşünce kazanan da ev sahibi oldu"

"Galatasaray'ın hataları, Beşiktaş'ın doğrularına dönüşünce kazanan da ev sahibi oldu"

Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Akşam Gazetesi yazarı Engin Verel, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Akşam Gazetesi yazarı Engin Verel, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Beşiktaş-Galatasaray derbisi kuşkusuz ilk yarının en kilit maçlarından biri. Zira 24 puanla liderlik yarışında farkı açmaya başlayan Trabzonspor'dan uzaklaşmamak için iki takımın da 3 puana ihtiyacı var. Kaldı ki Fenerbahçe'nin kaybettiği haftada alınacak bir galibiyet, büyükler arasında bir büyüğü öne çıkartacak önemde.

Bu beklentilerle izlemeye başladığım derbinin ilk yarısında doğrusu böyle bir görüntü yoktu. Anadolu takımı görüntüsündeki Galatasaray, savunma güvenliğini ön planda tutan, "Fırsat bulursam gol atarım" anlayışıyla orta sahanın gerisinde takım olarak kapanıyordu. Buna karşılık topa sahip olan ve Galatasaray kalesinde gol arayan Beşiktaş'ın özellikle sol kanadından daha etkili olduğunu gördük. Ancak buna rağmen fi nal paslarında Beşiktaş forvetlerinin acemice hareketleri, baskının skor tabelasına yansımasına engel oldu.

İlk yarım saatin ardından Galatasaray savunmasını biraz daha öne çıkartıp, kontrayı daha kalabalık şekilde düşünmeye başladı. İlk fırsatta da golü buldu. Böyle zor deplasmanlarda, böyle zor fırsatlardan gol çıkartabiliyorsan, kolay gol yemeyeceksin. Galatasaray öne geçtikten sonra savunmada acemice bir panik havası estirmeye başladı. Bunlardan birinde de hatalar zincirine son halkayı da kaleci Muslera ekledi ve Larin'in beraberlik golüne çanak tuttu.

İlk yarının kalan bölümünde Galatasaray'ı biraz daha cesur ve savunmayı öne çıkartıp, atağı daha çok düşünen bir takım kimliğinde izlemeye başladık. İlk yarının son 10 dakikasında iki büyük takıma yakışır, daha çok büyük maç görüntüsünde bir mücadele izlemeye başladık. Ancak bu kez iki takım da sonuca gidecek beceriyi gösteremedi.

İkinci yarıda Fatih Terim'in hamleleri geldi. Halil ve Babel hamlelerinin çok da doğru olduğunu söyleyemeyeceğim. Evet ilk yarıda Taylan Antalyalı çok hata yaptı ancak Galatasaray'ın orta sahadaki en dinamik oyuncusuydu, Beşiktaş'ın oyun kurmasına ciddi şekilde engel oluyordu. Onun çıkmasıyla Beşiktaş daha olgun ataklar geliştirdi ve golü de buldu.

Galatasaray geri düştükten sonra maç gerçek anlamda derbiye dönüştü. 75 dakikada yaşamadığımız kadar heyecanı ve pozisyonu son 15 dakikada yaşadık. Bana göre Babel varken, Mostafa Mohamed'e penaltı attırmak da çok doğru bir karar değildi. Galatasaray'ın hataları, Beşiktaş'ın doğrularına dönüşünce kazanan da ev sahibi oldu.