Gedson Fernandes, Portekiz'de gündem oldu!

Gedson Fernandes, Portekiz'de gündem oldu!

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 27. haftasında Galatasaray'a konuk olan Çaykur Rizespor'da Gedson Fernandes ön plana çıkan isim oldu. Portekiz basını Gedson Fernandes'i manşetlere taşıdı ve övgüler yağdırdı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 27. haftasında Galatasaray'a konuk olan Çaykur Rizespor'da performansıyla göz kamaştıran isim Gedson Fernandes oldu. Portekizli yıldız ülkesinde manşetleri süsledi. İşte ayrıntılar...

ADI G.SARAY İLE ANILDI BEŞİKTAŞ KAPTI

Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri Gedson Fernandes olmuştu. Portekizli yıldız ile uzun süre ilgilenen Galatasaray transferde mesafe alamayınca ezeli rakibi Beşiktaş devreye girdi ve transferi noktalamıştı. Gedson Fernandes yeni sezonda Beşiktaş forması giyecek.

SEZON SONUNA KADAR ÇAYKUR RİZESPOR'DA KİRALIK

Fakat transfer döneminin en çok konuşulan olaylarından biri de Çaykur Rizespor'un Gedson Fernandes'i 6 aylığına Benfica'dan kiralaması olmuştu. Portekizli yıldız yeni takımında gösterdiği performansla büyük beğeni topluyor.

TAYLAN ANTALYALI VE BERKAN KUTLU'YA BÜYÜK ÜSTÜNLÜK

Galatasaray'a karşı müthiş bir frikik golü atan Fernandes oyun için Galatasaray orta sahasına da büyük üstünlük sağladı. Galatasaray'da Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı ikilisi toplamda 84 kez topla buluşurken, Gedson Fernandes 72 kez meşin yuvarlağı ayağına aldı.Sarı - kırmızılıların iki orta saha oyuncusu toplamda girdikleri 16 ikili mücadelenin 5'inden başarıyla ayrıldı. Gedson ise 28 ikili mücadelenin 18'inde galip gelen isim oldu.Berkan ve Taylan, toplamda 2 kez top kapma başarısı gösterirken Gedson Fernandes 3 top kaparak bu alanda da üstünlük sağladı.Öte yandan Gedson Fernandes, 14 sahipsiz top kapma başarısı göstererek Berkan ve Taylan'ın toplamda kaptığı sahipsiz top sayısı olan 9'u geçti.

PORTEKİZ'DEN ÖVGÜLER YAĞDI

Gedson Fernandes'in Galatasaray karşısında frikikten attığı gol ve müthiş performansı Portekiz basının da dikkatinden kaçmadı. Portekiz basını yıldız futbolcuya övgüler yağdırdı.

A BOLA: 'GEDSON'DAN ANITSAL GOL'

A Bola sitesi Gedson Fernandes'in Galatasaray'a attığı golü 'Anıtsal' olarak yorumladı. Haberde "Gedson Fernandes'ten Galatasaray'a anıtsal bir gol. Eski Benfica oyuncusu 8. dakikada unutulmayacak bir gol attı." ifadeleri kullanıldı.

RECORD: 'İMKANSIZ BİR AÇIDAN MÜTHİŞ VURDU'

Record sitesi de Gedson Fernandes'in Galatasaray'a attığı frikik golünü manşete taşıdı. Record'da yer alan haberde "Gedson Fernandes, Galatasaray deplasmanında imkansız bir açıdan muhteşem bir gol kaydetti." ifadeleri yer aldı.

O JOGO: 'GEDSON, G.SARAY TARAFTARINI SUSTURDU'

O Jogo sitesi Gedson Fernandes'in golü sonrası Galatasaray taraftarlarını sinirlendirdiğini yazdı. Haberde, "Gedson Fernandes attığı müthiş frikik golünün ardından Galatasaray taraftarını susturdu. Genç Portekizliden harika gol." ifadeleri kullanıldı. (Skorer)