Geleceğin Karakartalı'nda final heyecanı başladı!

Geleceğin Karakartalı'nda final heyecanı başladı!

Vodafone ve Beşiktaş JK ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nda bölge elemeleri Marmara Bölgesi ile tamamlandı.

Ajans Beşiktaş - Vodafone ve Beşiktaş JK ortaklığında hayata geçirilen, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı”nda bölge elemeleri Marmara Bölgesi ile tamamlandı. Beşiktaş JK altyapısına girmek için yaşadıkları illerden sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla İstanbul’a gelerek yeteneklerini sergileyen 62 çocuktan 5’i büyük finale katılmaya hak kazandı.

Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un da izlediği Marmara Bölgesi elemelerini geçen Kerem Serdaroğlu (9), Metin Mert Matur (12), Kemal Efe Dinkçi (9), Yağız Efe Kaya (12) ve Yağız Baran Kaya (8), Beşiktaş JK’nın scout ekibinden tam not aldı.

“Geleceğin KaraKartalı” projesinde bölge elemelerini geçen 35 çocuk, Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

4 Haziran 2018 – Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza atan Vodafone ve Beşiktaş JK tarafından Türk futbolunun geleceğine katkı sağlamak üzere hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesinde tüm finalistler belli oldu. Son olarak Marmara Bölgesi elemelerinin de tamamlandığı projede, 7 bölgeden 35 çocuk Beşiktaş JK’nın İstanbul Ümraniye’deki Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenecek kampa ve ardından Vodafone Park’taki bir günlük final etkinliğine katılacak. Finalde yapılacak seçmelerle en az 3 çocuk Beşiktaş JK altyapısına girme fırsatı yakalayacak.

Marmara Bölgesi elemeleri, Beşiktaş JK’nın deneyimli scout ve antrenörleri Mesut Kır, Caner Kaya, Ali Çebi, Cafer Kaynar ve Mutlucan Zavutçu’nun katılımıyla İstanbul’daki Beşiktaş JK Levent Çilekli Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy’un da izlediği elemelerde toplam 62 çocuk arasından seçilen Kerem Serdaroğlu (9), Metin Mert Matur (12), Kemal Efe Dinkçi (9), Yağız Efe Kaya (12) ve Yağız Baran Kaya (8), büyük finale katılmaya hak kazandı. Beşiktaş JK altyapısına girmek için yaşadıkları illerden sabahın erken saatlerinde büyük bir heyecanla İstanbul’a gelen genç yetenekler, Beşiktaş JK’nın scout ekibinden tam not aldı.

Dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi “Geleceğin KaraKartalı” kapsamında Marmara Bölgesi’nde 4 ayda 2 bini aşkın video yüklendi. 2 milyondan fazla izlenen bu videolar için 30 bine yakın oy kullanıldı. Yarışmaya, 8-10 yaş kategorisinde katılan Keremcem Ağtepe, 2.878 oyla Marmara ve Türkiye genelinde en çok oy alan çocuk oldu.

Beşiktaş JK Başkanı Fikret Orman, şunları söyledi:

“Beşiktaş JK çatısı altında hayata geçirdiğimiz altyapı ve öz kaynak çalışmalarına, böylesine önemli bir projeyle destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Kulübümüzün önemli yapı taşlarından akademi ve altyapı organizasyonlarımızla geleceğin yıldızlarının ülkemiz sporuna kazandırılması için var gücümüzle çalışıyoruz. ‘Geleceğin KaraKartalı’ projesi ile yarattığımız değerin, bilgi teknolojilerinin gücü ile hayat bularak, böylesine bir değere dönüşmesinden de ayrıca mutluluk duyuyorum. Bu projeyle, ülkemizin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın kabiliyetlerini keşfedip Beşiktaş altyapısına kazandırmayı amaçladık. Bunu yaparken de zaman ve mekândan bağımsız olarak, herkesin her yerden katılım sağlayabildiği dijital bir çözümü yol arkadaşımız Vodafone ile birlikte hayata geçirdik. Beşiktaş camiasının tek yürek olarak destek verdiği bu projeyle ülkemize yeni yıldız adayları kazandırmaktan büyük kıvanç duyuyoruz.”

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ise şöyle konuştu:

“Bugün artık firmalar, sadece sponsor olmak hedefiyle hareket etmiyor; bir sponsorluk anlaşmasına imza atarken sosyal sorumluluk bilinciyle de adım atıyor ve sponsorluk çatısı altında sosyal fayda sağlamaya odaklanıyor. Bu anlayışla, biz de Beşiktaş JK sponsorluğumuz kapsamında bir adım daha attık ve bundan 4 ay önce, Beşiktaş JK ile birlikte, Türk futbolunun ve çocuklarımızın geleceği için ortak bir projeyi hayata geçirdik. Dünyanın ilk dijital scouting projesi olan ‘Geleceğin KaraKartalı’nda hedeflediğimiz sosyal faydayı sağlayabilmek için de dijitalleşmenin gücünü kullandık. Dijitalleşmeyle, ülkemizin dört bir yanından çocuklarımıza, geleceğin başarılı futbolcuları arasına katılma konusunda fırsat eşitliği sağlamayı hedefledik. Bu projeyle, Beşiktaşlılar da hem Türk futboluna hem de takımlarının geleceğine doğrudan destek verme imkânı buldu. Projemizin, Türk futbolu için örnek bir hareket olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle, bölge elemelerini geçen tüm çocuklarımızı tebrik ediyor ve hepsine finalde bol şans diliyoruz.”

Videolar yaklaşık 5 milyon kez izlendi

Vodafone Türkiye ve Beşiktaş JK işbirliğinde “Beşiktaş’ın Geleceğine Kanat Ger” temasıyla hayata geçirilen “Geleceğin KaraKartalı” projesi, dünyanın ilk dijital scouting (futbolda yetenek avcılığı) projesi olma özelliğini taşıyor. Vodafone KaraKartal Hareketi kapsamında futbolda altyapı ihtiyacından hareketle geliştirilen bu projeyle, Türk futboluna genç yetenekler kazandırılması hedefleniyor.

Projede son 4 ayda tüm Türkiye’den toplam 4 bini aşkın video yüklendi. Yaklaşık 5 milyon kez izlenen bu videolar için 60 bine yakın oy kullanıldı. Bölge bazında ilk üç sırayı yüzde 52 ile Marmara, yüzde 13 ile Akdeniz ve yüzde 12 ile İç Anadolu Bölgesi’nin paylaştığı projede, Erzurum, Gaziantep, Samsun, Antalya, İzmir, Ankara ve İstanbul’da düzenlenen bölge elemelerine toplam 460 çocuk katıldı.

Etiketler :