Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Başkanlar kendi dönemlerinden sorumlu tutulmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu: "Başkanlar kendi dönemlerinden sorumlu tutulmalı"

Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu Hürriyet’e konuştu. Bakan Kasapoğlu, 2021’i değerlendirdi, 2022’den beklentilerini anlattı.

Ajans Beşiktaş - Acı tatlı hatıralarıyla bir yılı daha geride bıraktık... 2021’e dair en iyi haber, Covid-19 aşısının bulunması sonucu günlük hayatımızın biraz olsun normale dönmesiydi. Tokyo Olimpiyatları başta olmak üzere 2020 yılında yapılamayan çok sayıda spor organizasyonu 2021’de gerçekleştirildi. 2021 yılı sporda ülkemiz için de çok yoğun bir dönem oldu. Onbinlerce sporcu, yüzlerce takım, ulusal ve uluslararası yarışmalarda boy gösterdi. Sayın Kasapoğlu, hem 2021’in değerlendirmesini yaptı hem de başta futbol olmak üzere spor camiasına önemli mesajlar verdi:

Sporun tüm paydaşlarını topladık

· Yeni spor yasası ile kulüpler dernek statüsünden çıkarılıp şirketleşecek. Bu durum büyük borç içinde olan kulüplerimizin yabancılara satışını kolaylaştırmaz mı?

Biz tüm paydaşları bir araya getirip ‘çalıştay’ topladık ve çıkan sonuçları Meclisimizle paylaştık. Bakanlık olarak bizim görevimiz sporun en rasyonel şekilde ilerleyebileceği zemini yaratabilmek. Ortaya çıkacak yasanın nasıl uygulanacağı yasanın konusu olan yapıların işi aslında. Umarım tüm yöneticilerimiz, sürdürülebilir projelerle kulüplerinin marka değerlerinin yükselmesine katkı sağlarlar.

· Başkanların kendi dönemlerinden sorumlu tutulmasıyla kulüplerde şeffaflaşmayı görebilecek miyiz?

Yöneticilerin kendi dönemlerinden sorumlu tutuluyor olması hem şeffaflık hem de hesap verilebilirlik açısından önemli. Sadece sporda değil, herhangi bir yapıda bir yöneticinin, kendi döneminden sorumlu olmadığı bir sistem varsa orada sürdürülebilirlik olmaz. Her gelen bir sonrakine daha büyük sorun bırakır ve sonuçta işler içinden çıkılmaz bir hal alır. Ben başkanların kendi dönemlerinden sorumlu tutulma ilkesinin önemli bir adım olacağını düşünüyorum.

FARKLI KULÜPLERiN ZiRVE YARIŞI YAPMASI, FUTBOLU ZENGiNLEŞTiRiR

· Futbolda 3 büyük kulüp daha ilk yarıda şampiyonluk yarışından koptu sayılır. Sizce bunun sebepleri ne olabilir?

Burada fotoğrafa bütünsel bakmak gerekir. Rekabetteki çeşitlilik sporda kaliteyi getiren unsurlardan biri. Şu anda sıralamaya bakılınca 3 büyük kulübümüz nispeten kopmuş görünebilir ama üst sıralarda şampiyonluk mücadelesi veren farklı takımlarımız var. Trabzonspor şu anda böyle bir avantaj elde etmiş durumda. Konyaspor belki de son yılların en ilginç hikayelerinden birini yazıyor. Başakşehir ve Hatayspor yine oralarda. Modern futbolda kulüpler arasındaki makaslar daralıyor. Farklı kulüplerin zirve yarışı yapması Türk futboluna zenginlik katar.

Tesis devrimi sayesinde lisanslı sporcu sayısı 11 milyona ulaştı

“Ülkemizin dört bir yanını vatandaşlarımızın spora ulaşabileceği alanlarla donattık. Spora erişim kolaylaştıkça sporcu sayısı arttı. Sporcu havuzunuz ne kadar büyürse, başarı ihtimali o kadar artıyor.”

MESSi, SAF YETENEK RONALDO, KARiYER PLANLAMA BAŞARISI

· Messi mi, Ronaldo mu?

· Saf futbol yetenekleri açısından Messi; kariyer planlama, marka süreci yönetme ve sürdürülebilir başarı açısından Cristiano Ronaldo.

· Barcelona mı, Real Madrid mi?

· Futbol felsefesi Barcelona; sportif başarı açısından Real Madrid.

· Premier lig mi, NBA mı?

· Birbirlerinin rakibi değiller ama birini seçmek durumunda kalsam Premier Lig.

· Jürgen Klopp mu, Pep Guardiola mı?

· Klopp’un o tutkusunu ve bunu gösterme şeklini seviyorum. Klopp...

· Liverpool mu, Manchester United mi?

· Liverpool.

· VAR mı, eski sistem mi?

· VAR.

· Fenerbahçe-Galatasaray mı, Boca-River mi?

· İkincisini izlemedim ama izlemek isterim. Bildiğimizi seçelim, Fenerbahçe-Galatasaray.

· Pele mi, Maradona mı?

· Yetenek açısından Maradona. Bir sporun globalleşmesine yaptığı katkı açısından Pele.

(Hürriyet - Mehsat Aslan)