"Ghezzal’a 90 dakika tahammül etmek..."

"Ghezzal’a 90 dakika tahammül etmek..."

Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele, 2-2 sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Kemal Belgin, Fenerbahçe – Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın Fenerbahçe ile deplasmanda karşı karşıya geldiği mücadele, 2-2 sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Kemal Belgin, Fenerbahçe – Beşiktaş maçını değerlendirdi. İşte o yazı...

"F.Bahçe-Beşiktaş derbisi bence iki takımın saha dizilişlerindeki, tabii ki buna göre oyuncu seçimlerindeki doğrularına kilitlenecekti. Kadrolar açıklandığında Beşiktaş’ı yerleştirmek çok kolay oldu da, F.Bahçe’nin içinden bir türlü çıkamıyorduk. Çünkü Novak arka üçlünün solunda görünüyordu da peki Szalai neredeydi? Oyun başlayınca baktık ki, oyun başlayınca Macar oyuncu orta alanın solunda görev almıştı. 

Fener’in kayıp solu

Tabii buna bir de teknik kapasitesi malum olan ama savunma koşuları çok sınırlı olan Mesut da sol önde olunca oyunun kilidi daha doğrusu Beşiktaş’ın çok kolay işler yapabileceği bölge bu F.Bahçe’nin sol tarafında gerçekleşebilirdi ancak. 

Ama Beşiktaş’ın da o tarafın da koca oyunda bir kere o bölgede topla çıkabilen Ghezzal kötü oynayınca bu yanlış çok da fazla işe yaramayabilirdi. Bunların yanı sıra uzaktan attığı bir golle gündeme oturan Can orta sahada Beşiktaş’ı eksik oynatıyordu. F.Bahçe’de ise Crespo ve Zajc o arka üçlünün önünde ön tarafın arkasında pek de kendilerini gösterebilecekleri bir tempoya ulaşamamışlardı. 

Bu nasıl penaltı?

Hâl böyle giderken maçın hakemi Fırat Aydınus VAR’ın da katkısıyla bir penaltıya hükmediyordu. Bence öyle bir penaltı olamazdı. Neden diye soracak olursak iki takım oyuncusu birbirlerine yapışıkken birinin eline temas etmiş bir top bana göre penaltı olamazdı. Mesut için teknik konuşturabileceği bir vuruştu bu. Zaten koca maçta yaptığı da bundan ibaretti ancak. Sonra F.Bahçe ceza alanı içinde bir pas alışverişine benzeyen karışıklıkta Souza teknik bir sert vuruşla Berke’yi mağlup etti. Eşitlik olmuştu ama yılların futbolcusu, Dünya Kupası da oynamış Vida’nın inanılmaz ikramıyla Berisha, F.Bahçe’yi öne geçirecekti. İçeri 2-1’le gidildi. 59’da ise biraz evvel sözünü ettiğim F.Bahçe’nin sol kanat zafiyetinden çok güzel bir orta/pas karışımı top indirildi, Souza da bunu affetmeden kafayla tabelayı eşitledi. 

Pereira’nın yanlışı

Bence maçı Pereira’nın hatalı tertibi ve komik oyuncu değişiklikleri Beşiktaş kaybederken eşitliğe kilitledi. Tabii ki siyah beyazlılarda da Ghezzal’a 90 dakika tahammül etmek ve de Can’ın ilk on birde yer alışı F.Bahçe lehine yapılan yanlışlardı. 

Sonuç mu; herkes Trabzon’a çalışıyor. 

Maçın adamı: Josef de Souza"