Gökhan Tepe: "Kagawa, Ljajic ve Burak'ı beğeniyorum"

Gökhan Tepe: "Kagawa, Ljajic ve Burak'ı beğeniyorum"

Ünlü sanatçı Gökhan Tepe, Radyospor’da yayınlanan Sporun Notaları programında Emrah Karalinç’in konuğu oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’a olan sempatisiyle bilinen Tepe, Galatasaray derbisinin yanı sıra kariyeri hakkında da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Spor ve müziği birleştiren Radyospor’un yeni programı Sporun Notaları’nda Gökhan Tepe’nin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

 "Dünya standartlarının altındayız"

Ligimizde güzel derbiler var. Ama dünya derbisi olarak olaya bakarsak, dünya standartlarında futbol oynanması gerekiyor. Dünya standartlarının altındayız. Bu sene güzel maçlar oynandı. Beşiktaş’ın Başakşehir ile oynadığı maç ilgi çekiciydi.

"Kagawa, Ljajic ve Burak'ı beğeniyorum"

Bu sene Beşiktaş bir ara bocaladı. Daha sonra toparladı. Yükseliş yakaladık. Beşiktaş’ta Kagawa ve Ljajic’i beğeniyorum. Burak Yılmaz sezon başında gelseydi farklı olurdu diyor yöneticiler. Şu anda oynadığı futbolu, ilk geldiğinde oynasaydı elbette farklı olabilirdi. Burak kadar diğer futbolcuların formu göze batıyor.

"Şenol Güneş Beşiktaş'ta iz bıraktı"

Şenol Güneş’in geleceğinin netleşmesi Beşiktaş’ı rahatlattı. Şenol Güneş bence iz bıraktı. Çok kritik dönemlerde iki şampiyonluk kazandırdı. Beşiktaş tarihi için önemli başarılar elde etti. Milli Takımın başına geçtiği için de bir futbolsever olarak memnunum. Milli Takım’dan daha önce keyif alamıyorduk. Şenol Güneş’in pozitif bir hava yarattığını düşünüyorum. İnanıyorum ki Şenol Güneş, daha önceki başarıları tekrarlayacaktır.

Gökhan Tepe, derbi günleri neler yapar?

Eğer İstanbul dışında konserde değilsem statta olmaya çalışırım. Bazen dostlarımla da birlikte izlemeyi tercih ediyorum. Derbiler heyecanlı geçiyor. Mücadele ve hırsa kapılıyoruz. Sadece maç kazanmakla ilgilenen bir taraftar olmadım. Temiz bir futbolla galibiyet gelsin isterim. Önemli olan o bence.

"Hakemler elbette ki baskı altında. İşleri zor"

Hakemlerle ilgili negatif bir hava var. Baskı altında oluyorlar elbette. Basında ve medyada da hakemleri herkes yeriyor. Artık ligde az bir süre kaldı. Hakemlerin hata yapma lüksü kalmayacak gibi bir şey. İşleri gerçekten zor.

Taraftarlık ve holiganizme bakış açısı

Taraftarlık iyi günde kötü gündedir. Holiganizm ise başka bir kafa. Ben iyi günde kötü günde takımının yanında yer alan bir taraftarım. Fair-Play konusuna dikkat ediyorum. Bunun gelişmesi taraftarıyım diyebilirim.

Gökhan Tepe'nin ligimizde beğendiği oyuncular

Burak Yılmaz’ın zirve yaptığını ve ligin en iyisi olduğunu düşünüyorum. Oynar da gol atamaz o da yok. Her şeyi yapıyor. Burak ligde beğendiğim oyunculardan. Trabzonspor’dan Abdülkadir ve Yusuf’u başarılı buluyorum. Yerli oyuncuların yükselmesini istiyorum. Altyapıya önem vermek lazım. Ligimizden yetişecek birçok oyuncu olabileceğini görüyoruz. Bu oyuncular milli takıma da fayda sağlayacak. Yerli oyuncularımızın yetişebilmesini diliyorum. Ajax örneği var. Müthiş oynuyorlar.

"VAR bozulmazsa faydalı olur"

VAR işi bence doğru bir iş. Bazen bozuluyor. Gözden kaçan pozisyonlar oluyor. VAR’ın bozulma durumları  oldu. Böyle kararlar olduk. Bu bozulma işi olmazsa, VAR faydalı olacaktır. Bir kaos durumu var. İnşallah bunlar netleşir ve VAR da daha faydalı olur.