"Gol yok, tartışma çok! Zirve tırmanışı başladı"

"Gol yok, tartışma çok! Zirve tırmanışı başladı"

Beşiktaş - Gaziantep FK maçı sonrası köşe yazarları maça dair izlenimlerini yazdı.

Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım bugünkü köşesinde Beşiktaş - Gaziantep maçını yazdı:

Beşiktaş için kritik maçtı. Zirveye giden yolda ‘ya devam ya da tamam’ niteliği taşıyordu. Kartal ilk yarı bocaladı. Penaltısı verilmedi. Kalesinde tehlikeler gördü. Pes etmedi. Taraftarının desteği ile yüreğini ortaya koydu. İkinci yarı bulduğu tek golle üç puanı aldı. Ligde ‘ben de varım’ dedi. Konuk Antep, eksik kadrosuna rağmen iyi mücadele etse de geldiği gibi eli boş döndü.

Gol yok tartışma çok

Kartal baskı kurup maça başladı. Ancak, sistem içinde kopukluklar tavan yaptı. Topun olduğu yerde kalabalık olunamadı. Antep ise uzan paslarda sürpriz aradı. Muhammet ve Sagal ile iki pozisyon buldu. İlk yarıda kısır futbola rağmen verilmeyen penaltı tartışma yarattı. Djilobodji, Emirhan’ı indirdi. Bariz penaltı pozisyonunu atlayan hakem, ‘VAR’a da gitmedi. Ayrıca ceza alanı içinde topsuz alanda Batshuayi’ye yapılan sert hareket de maçın önüne geçti.

Gol geliyorum dedi

Beşiktaş ikinci yarıya da hızlı başladı. Ancak genç Emirhan ile Güven yorulup oyundan düştüler. Önder hocanın kenar hamleleri direk oyuna yansıdı. Larin ve Oğuzhan, top tutan ayaklar oldular. 67’de Ghezzal’ın vuruşunu Günay çıkardı. Batshuayi’ye boş kaleye göndermek kaldı: 1-0. Geriye düşen Antep, risk alıp etkili ataklar yaptı. Sete dönen maçta her iki takım final vuruşlarında beceriksiz kaldılar. Son bölümlerde büyük heyecan yaşandı. Kaçan pozisyonlar. Karşılıklı ataklar. Skora dönüşmeyen mücadele. Yüksek tempo ve mücadele soğuk geceyi ısıttı. Kartal evinde yüksek uçtu.