Göztepe - Beşiktaş maçının VAR hakemi kimdi?

Göztepe - Beşiktaş maçının VAR hakemi kimdi?

Beşiktaş Süper Lig'in 9. haftasında Göztepe ile karşı karşıya geldi. Maçın VAR hakemi kimdi?

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Göztepe ile karşılaştı. Göztepe-Beşiktaş karşılaşmasını Fırat Aydınus yönetti. Aydınus kariyeri boyunca en çok Fenerbahçe maçı yönetti. Beşiktaş'ın ise 37 maçını yönetti. Beşiktaş bu maçlarda 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş, Fırat Aydınus'un listesinde maçını yönettiği takımlar arasında; en çok maç yönettiği 5. takım. 

Fırat Aydınus, Beşiktaşlı futbolculara 89 kez sarı kart gösterirken (maç başına 2,4 sarı kart) 8 kez kırmızı kartına başvurdu. Hakem, rakip takımlara ise 104 kez sarı kart gösterirken (maç başına 2,8 sarı kart), 12 kez kırmızı kartına başvurdu.

Öte yandan en çok Göztepe Beşiktaş mücadelesinin VAR hakeminin kim olduğu merak ediliyordu. Bu zorlu müsabakanın VAR hakemi ise Barış Şimşek oldu. Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yer alan VAR merkezinde AVAR (Video Yardımcı Hakem Asistanı) olarak da Serkan Tokat yer aldı. Göztepe-Beşiktaş mücadelesinin VAR hakemi Barış Şimşek, dün akşam Fenerbahçe'nin deplasmanda DG Sivasspor ile 0-0 berabere kaldığı maçta da aynı görevde bulunmuştu.

Şimşek, böylece 24 saat arayla hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş maçlarında VAR hizmeti vermiş oldu. Tecrübeli hakem, bu akşamki karşılaşmayla toplamda ise 13. VAR görevine çıktı.

Beşiktaş'ın Süper Lig'de bundan önceki Konyaspor maçında VAR hakemi Mete Kalkavan'dı. VAR'ın yardımcı hakemi (AVAR) olarak da Suat Arslanboğa görev yapmıştı.

Etiketler :