"Grubun ağır abisi"

"Grubun ağır abisi"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Serkan Akcan, Beşiktaş-Porto karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş için bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki en doğru tanım ‘tecrübeli takım’ olur. Çok güvenli oynuyorlar, geri düştüklerinde kimseyi kaygılandırmıyorlar. Her şartta geri dönmeyi başarıyorlar. İlk yarı Porto alan paylaşımında sorun çıkarttı, Beşiktaş’ı geri itti ve 1-0 da öne geçti. Ama dönebildiler, o güce ve özgüvene sahipler. Monaco’ya karşı iki maçta da 1-0’dan döndüler, dün gece Porto’ya karşı maçı ve oyunu çevirdiler. Bu çok önemli bir detay. Beşiktaş olgun bir futbol oynuyor, grubun ağır abisi gibi.

Talisca ne yaptı?

Sürprizi bol oyuncu olmak kıymetlidir, Talisca da bu sınıfta. Maçı Metin Tekin hocamla birlikte izlerken harika bir tespitte bulundu. Talisca nasıl oynadı? diye sormamak lazım, Talisca ne yaptı? Demek gerek. Sanırım Talisca ile ilgili Porto maçıyla ilgili sorulacak en doğru soru da ne yaptığı. Porto karşısında attığı gole kadar sahada ürettiği olumlu tek bir istatistik bile bulmak zorken Cenk’in topu merkeze yönlendirdiği ilk pozisyonda öyle bir forvet koşusu yaptı ki, doğrusu gol kadar değerliydi. Talisca bu, yetenekli, sürprizi bol ama sahada her dakika tolere edilmesi gereken bir yıldız.

Medel’le oyun değişti

İlk yarı Aboubakar’ın savunma arkası koşuları Tosiç’in üzerinden büyük risk oluşturuyordu. Medel’in girişiyle 46. dakikadan itibaren Beşiktaş, gruptaki en dominant oyununu oynadı. Medel büyük güven getirdi. Porto’ya karşı topla çıkarken sıfır hata ile oynamak büyük işti doğrusu, Pepe rahatladı, Atiba öne gidebildi. Beşiktaş müthiş bir baskı kurdu, pozisyona girdi. Babel’in direkten dönen şutu, Quaresma’nın sol çaprazdan çalım üstü 90’a vurduğu şutlar maçın süslemesiydi. Fakat herşeye rağmen iki şey dikkat çekiciydi. İlki oyun 60’tan sonra bağıra çağıra Oğuzhan’ı isterken 80’e kadar beklemek, ikincisi ise tüm korner ve serbest vuruşların sürekli ön direğe kesilmesi. (Fanatik/Serkan Akcan)

Etiketler :