''Güneş her şeye hazırlandı ama...''

''Güneş her şeye hazırlandı ama...''

Vodafone Arena'da 1-1 beraberlikle biten Beşiktaş-Başakşehir maçı sonrası spor yazarları neler yazdı?

Sabah gazetesi yazarı Rıdvan Dilmen, bugünkü köşesini Beşiktaş-Başakşehir maçına ayırmış.

İşte Dilmen'in yazısından öne çıkan satırlar:

"(...) Gelelim Oğuzhan'ın pozisyonuna. O pozisyona niye faul çaldığını Mahmut biliyor, Oğuzhan biliyor ve Çakır biliyor. Tebrik ederim onu ama bu karar çok tartışılacak. Ben pozisyonda başka bir yerde hücum faul falan arıyordum. Ama bunu görmek çok kolay değil. Benim görüşüme göre de bu pozisyon faul; çekmeyle Oğuzhan'ın dengesi bozuluyor. Ayrıca Oğuzhan hamle yapmak için gidiyordu o topa ve çekilip düşürüldü. Ama skoru etkileyen bir artı yaptı Çakır.

Oyunun stratejisini Başakşehir belirledi. Güneş her şeye hazırlandı ama Başakşehir'in presine hazırlanmadı. 13 dakika 23 saniye boyunca top Başakşehir kale sahasına gelmedi, ilk top Epureanu kalecisine dönerek oynadı geriye. Beşiktaş gibi bir takıma karşı bu taktiksel bir başarıdır.

Başakşehir kazanan takımlara karşı etkili olabildiği gibi kontrataklarda da çok iyi. Zaten golü de böyle attı. Demek ki tesadüf değil 20-25 maçtır kaybetmemeleri. Fakat ikinciyi bulamadığınız zaman sonuçta rakip Beşiktaş. Pas yüzdesi, yüze yakın olan Emre Belözoğlu sakatlanıp, çıktı. İnanılmaz oynadı bu maçta. Sonra Beşiktaş 30 ve 75. dakikalar arası kontratak tehlikesi de yaşamadan tek kaleye çevirdi maçı. Belli bir üretkenlik de yakaladı. Ve duran bir toptan beraberliği da yakaladı. Sonrasında ise Beşiktaş yoruldu ve alanlar genişledi tekrar. Başakşehir de böylece kontratakları yakalamaya başladı Visca, Mahmut ve Mossoro ile. (...)"