Güneş, tercih yapmaya çalışıyor! Hücum hazır, savunma belirsiz....

Güneş, tercih yapmaya çalışıyor! Hücum hazır, savunma belirsiz....

Başakşehir karşılaşması öncesi hücum hattı şimdiden belli. Siyah-Beyazlılar’da forvette Alvaro Negredo, onun arkasında Talisca, solda Ryan Babel ve sağda Jeremain Lens oynayacak.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonluk yolunda en kritik maçlarından birine yarın Başakşehir deplasmanında çıkacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, hücum hattını şimdiden belirledi. Bu konuda tüm planlarını şimdiden hazırlayan Güneş, Bayern Münih maçının aksine gol hattında iki farklı değişiklik yapacak. Kartal’ın, Alman devine karşı tek golünü atan Vagner Love’u kulübeye çekecek olan Güneş, bu mücadele kenarda tutup, bir bakıma dinlendirdiği Alvaro Negredo’yu tek forvet olarak oynatacak.

Tolgay ve Atiba arkalarında

Negredo’nun hemen arkasında Anderson Talisca yer alacak, sol tarafta Ryan Babel, sağ tarafta da Jeremain Lens sahne alacak. Özellikle Babel ve Lens’ten, sadece hücuma değil, savunmaya da destek vermelerini isteyecek olan Güneş’in, orta alanda da bir süredir birlikte oynattığı Tolgay Arslan ile Atiba Hutchinson’ı sahaya süreceği ifade edildi. Tolgay ve Atiba da, hücum ile savunma arasında köprü görevini üstlenecekler.

Savunma alarm veriyor

Süper Lig’de kendisi gibi 50 puanı bulunan Başakşehir’le kozlarını deplasmanda paylaşacak olan Siyah-Beyazlılar’ın en büyük sorunu, stoper hattında yer alıyor. Yarınki karşılaşma öncesi Bayern Münih karşılaşmasında da bu bölgede çok iyi oynayan Gary Medel’in yeri garanti gibi gözükürken, Pepe ve Dusko Tosiç’in henüz tam olarak hazır olmamaları, teknik direktör Şenol Güneş’i düşündürüyor. Fenerbahçe ile oynanan derbi maçında Soldado’nun darbesiyle sağ ayak baş parmağında kırık meydana gelen Pepe, Almanya’dan getirilen özel bandajla antrenmanlarını sürdürüyor.

Son tercih Vida olacak

Portekizli yıldız, hocasına oynamak istediğini söylese de, Güneş’in onu riske atmamak adına bu talebe soğuk baktığı konuşuluyor. Tosiç’i de benzer şekilde riske etmek istemeyen tecrübeli hocanın, maç saatine göre kesin kararını vermesi bekleniyor. Öncelik Medel’in yanında Pepe olarak planlanırken, B planı Tosiç olacak. İkisi de oynamazsa, Vida savunma hattında ilk 11’e girecek. (Fanatik)

Etiketler :