Güneş'in Bayern Münih planı

Güneş'in Bayern Münih planı

Osmanlıspor maçında skor ve oyunla taraftarlarını mest eden Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş'in Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih maçının provasını yaptığı öğrenildi

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 16. haftasında Vodafone Park'ta Osmanlıspor'u farklı mağlup eden Beşiktaş'ta yüzler gülüyor. Ankara temsilcisi karşısında bol golün yanında güzel de bir futbol ortaya koyan siyah-beyazlılarda, kadro rotasyonundan alınan verim de teknik heyeti memnun etti. Orta sahada Tolgay ve Oğuzhan'ı kulübeye çeken teknik direktör Şenol Güneş, bu bölgede Şilili futbolcu Gary Medel'e görev verdi. Atiba-Medel ikilisiyle ilk kez oynayan deneyimli teknik adam, bu futbolcuların veriminden oldukça memnun kaldı. Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman temsilcisi Bayern Münih ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta, teknik heyet şimdiden bu maçın provasını yapmaya başladı. Teknik direktör Şenol Güneş, Bayern Münih maçına kadar, o mücadeelede sahaya süreceği doğru kadroyu belirlemeye çalışacak. Orta sahada çok dirençli ve ayakta kalabilecek bir yapı oluşturmaya çalışan Şenol Güneş'in, Atiba-Medel ikilisini artık daha sık kullanacağı öğrenildi. Bu ikiliye alternatif olarak Tolgay'ı düşünen Şenol Güneş, farklı denemelerini Bayern Münih maçına kadar yapacak.

Tecrübeli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi maçındaki kadroyu kafasında oluşturmaya çalışırken, Alvaro Negredo'yu da hücuma monte etmeye çalışıyor. İspanyol golcünün son dönemde yükselen performansı deneyimli çalıştırıcının yüzünü güldürürken, yeni planları da beraberinde getirdi. Güçlü fiziği ve hücum hattında gösterdiği mücadele ile ön plana çıkan 32 yaşındaki futbolcu, attığı gollerin yanında hazırladığı pozisyonlarla da dikkat çekiyor. Bayern Münih'in fizik gücü yüksek savunma hattı karşısında, hücumun direnç göstermesini ve fiziki olarak rakibi yormasını isteyen Şenol Güneş, bu konuda İspanyol golcüye güveniyor.

Skora aldanmayın

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 5-1 kazandıkları Osmanlıspor karşılaşması sonrası oyuncularıyla soyunma odasında yaptığı toplantıda, maçın büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Deneyimli teknik adam, “Kazanmamız önemliydi. Güzel futboldan da oldukça memnunum ama bu skor kimseyi rehavete yöneltmesin. Artılarımızın yanında çok da eksimiz var. Almamız gereken çok yol var. Çok zorlu bir ikinci yarı bizleri bekliyor. Eksiklerimizi kapatarak hedeflerimize ulaşacağız. Henüz başardığımız bir şey yok” ifadelerini kullandı.

(Yeni Şafak)

Etiketler :