"Güneş'in eli değmiş"

"Güneş'in eli değmiş"

Habertürk Gazetesi Spor Yazarı ve Beşiktaş muhabiri Kartal Yiğit, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Oyun start verdiğinde Şenol hocanın, takımını sakin oynama konusundaki telkinlerinin olumlu neticeleneceğini anlamıştık. Beşiktaş belki görsel anlamda eski coşkulu günlerinden uzak görünse de bu maç için benimsenmesi gereken strateji bu idi.

Oyunu kendi yarı alanında kabul ederek telaşsız bir biçimde Monaco’nun geride bırakacağı açıklardan yararlanmak en doğru seçenekti. Siyah-Beyazlılar da öyle yaptı. Babel’in sayılmayan dahil, Cenk’in attığı iki şık gol bu sakinliğin ürünüydü. Doğal olarak Monaco, Beşiktaş’ın üzerine ilk başlardan itibaren Falcao önderliğinde geldi. Zaman zaman Beşiktaş savunması bu baskı karşısında açıklar verdi. Falcao’nun golünde Pepe bile bariz hata yaptı. Tosic son bölümler hariç çok görünürde yoktu. Sezon başından beri sorunsuz oynayan savunma bu maçta biraz sıkıntılı gözükse de Kartal’ın ofanstaki gücü bu sorunları rafa kaldırdı. Belki taktık icabı ama beklerin hücuma katılmaması enterasandı. Hele sürekli ileri oynamayı seven Caner’in bu kez farklı bir şekilde geride kalışı kesinlikle Şenol Güneş hamlesiydi.

Güneş’in planları tutmuştu. Bu maça Şenol hocanın el attığı açıkça belli oluyordu. 3 haftadır ligde galibiyeti bulunmayan bir takımın özellikle rakibi açısından hayati önem taşıyan bir 90 dakikadan güle oynaya galip dönmesi tesadüf değildir. Bu maç bize Beşiktaş’ın bu yıl kafasını Avrupa’da zaferlere taktığının göstergesi oldu. İster istemez sanki oyuncular maç seçmeye başladı. Eğer bunun devamı gelecekse herkes Avrupa’nın bu takımı konuşmasını ister. Bu demek değil ki lig çöpe atıldı.

Dün akşam Beşiktaş’ın bu maçı kazanacağı, zaman ilerledikçe belli oluyordu. Çünkü yıllardır Avrupa kupalarının her kademesinde rol almış Monaco hakikaten eski gücünden uzak. Beşiktaş, Monaco’dan çok daha iyi bir takım. Kazanması da gayet doğal. Yalnız Cenk Tosun izleyenleri büyülemeye devam ediyor. Altın çağını yaşıyor bir golcü olarak. Attığı goller herkesi mest etti. Tribünde milli hocası Lucescu bile kendisinin kalitesini bir kez daha takdir etti. Bu performansı ile devre arasında kalması zor, eninde sonunda Cenk’i kadroda tutamazsınız. Bu galibiyet ülke adına da tarihi bir galibiyettir. Şampiyonlar Ligi’nde 3’te 3’le girme başarısı gösteren ilk Türk takımı Beşiktaş oldu, ne diyelim helal olsun. Bu sonucun ardından artık gruptan çıkmanın eşiğine gelindi, o eşik de içerideki Monaco maçında aşılacak. (Habertürk/Kartal Yiğit)

Etiketler :