Güneş'in ''parlattığı'' forvetler arasında girdi

Güneş'in ''parlattığı'' forvetler arasında girdi

Şenol Güneş’in daha önce çalıştığı kulüplerde forvetlerine verdiği olumlu etkinin benzeri Cenk Tosun’da da görülüyor.

Ligde namağlup ilerleyen Beşiktaş’ta forvet hattında Cenk Tosun’un katkısı öne çıkıyor. Şenol Güneş’in Mario Gomez gittikten sonra yeni transfer Vincent Aboubakar ile beraber oynattığı Cenk’in performansındaki artış göz alıyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş’in daha önce çalıştığı kulüplerde forvetlerine verdiği olumlu etkinin benzeri de milli yıldız üzerinde gözlemleniyor. Geçen sezon ligde 29 maçta 8 gol kaydeden 25 yaşındaki forvet, bu sezon şimdiden 14 maçta 9 gol 2 asistle oynuyor. Ayrıca Beşiktaş’taki en iyi sezon başlangıcını da yapan Cenk, Şenol Güneş’in parlattığı forvetleri anımsattı.

Daha önce 1995-96 sezonunda Şota Arveladze, 2004-05 sezonunda Fatih Tekke, 2011-12 sezonunda Burak Yılmaz, 2014-15 sezonunda Jose Fernandao ve 2015-16 sezonunda Mario Gomez’i krallığa taşıyan tecrübeli antrenör, bu sezon da Cenk Tosun’u parlatıyor. 14. hafta itibariyle gol krallığı listesinde zirveye çıkan Cenk Tosun, form durumunu ortaya koydu.

Ayrıca bu sezon Aboubakar ile zaman zaman forveti çiftleyen başarılı yıldız, geçen sezon Gomez’in arkasında kaldıktan sonra aldığı süreyi de artırdı. (Milliyet)