Güntekin Onay: "Başta Şenol Güneş olmak üzere emeği geçenleri yürekten tebrik etmek gerekiyor."

Güntekin Onay: "Başta Şenol Güneş olmak üzere emeği geçenleri yürekten tebrik etmek gerekiyor."

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş-Porto karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş dün akşam ilk yarıda iyi, 2. devrede mükemmel bir futbol ortaya koydu. Porto, güçlü bir organize bir takım. Hem çok teknik hem de hızlı oyunculara sahipler ancak Beşiktaş’ın dün akşamki kararlılığı, oyun konsantrasyonu ve arzusu son derece yüksekti. Seyircisi ile bütünleşen siyah-beyazlılar maç boyunca Porto’ya 1-2 pozisyon dışında hiç fırsat tanımadı. Sahanın her bölgesinde müthiş bir pres ve yardımlaşma vardı.

Bazı basit top kayıpları dışında dün akşam Beşiktaş’ı çok beğendim. Özellikle Tolgay ve Cenk Tosun inanılmaz çalıştılar. Quaresma takımı ileriye taşıyan isimdi. Adriano ve Pepe tecrübeleri ile çok soğukkanlıydı. Babel harikaydı. 2. yarıda Tosic’in yerine giren Medel 1 pas hatası dışında takımı geriden çok iyi organize etti. Böyle bir rakibi kaleye getirmeden, bu kadar güçlü bir oyunla paralize etmek kolay değil.

Açıkçası Porto da beraberliğe razı oldu. Bu sonuç Beşiktaş’ı tarihi bir sonuçla Şampiyonlar Ligi grubunda lider yaptı. Bu durum bir Türk takımı için bir ilk. Başta Şenol Güneş olmak üzere tüm emeği geçenleri yürekten tebrik etmek gerekiyor.

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

Sadece kalite yetmiyor. Bunun için yürek ve organizasyon da şart. Dün akşam sahayı çok iyi parselleyen ve birlikte hareket eden kolektif bir Beşiktaş gördük. Porto’da özellikle 8 numaralı Brahimi çabukluğuyla ve tekniğiyle savunmayı zorlayan başlıca isimdi. Onun dışında güçlü ve sürekli arayan Vincent Aboubakar’ı Beşiktaş savunması çok iyi durdurdu. Gerçekten de Pepe, dünya çapında bir savunmacı. Dün gece de performansıyla adeta ders verdi.  

Şenol Güneş, takımından o kadar memnundu ki oyuncu değişikliği yapmaya haklı olarak gerek görmedi. Beşiktaş’ta dün gece sahada yer alan tüm oyuncular sarfettikleri eforla alkışı fazlasıyla hak etti. Bundan sonra söylenecek tek şey var, yolun açık olsun Beşiktaş. (Vatan/Güntekin Onay)

Etiketler :