Güntekin Onay: "Cenk Tosun daha aktif olmalı"

Güntekin Onay: "Cenk Tosun daha aktif olmalı"

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup oldu.

Ajans Beşiktaş - Vatan gazetesi köşe yazarı Güntekin Onay maçı değerlendirdi. İşte Onay'ın maçla ilgili bugünkü köşesinde yayınlanan yorumları:

Açık bir şekilde görüldü ki, Beşiktaşlı futbolcuların büyük bir bölümü dünkü maçın öneminin ve zorluk düzeyinin farkında değildi. Karabükspor gibi sert ve ligin en çok koşan takımı karşısında deplasmanda kazanmak ciddi bir kararlılık ister. Dün sahaya çıkan 11 özellikle ilk golü bulamazsa bu tip sıkı dış saha maçları için oldukça yumuşak.
 
İşi mücadeleye çeviren bazı rakiplere karşı daha agresif olması gerekiyor siyah-beyazlıların. Dün defansif oynayan Karabükspor’u en çok zorlayan Quaresma’ydı. Ancak en çok orta yaptığı maçlardan birini oynayan Portekizli isabet konusunda çok düşük bir yüzde ile oynadı.
 
Ayrıca modern futbolda artık kenarlara in, yüksek toplar ile ceza sahasındaki kalabalığa şuursuz top şişir diye bir oyun kalmadı. Madem kaliteli bir takımsın rakip savunmayı merkezden delmen gerekiyor. Abobukar’ın attığı golde olduğu gibi.
 
CENK TOSUN DAHA AKTİF OLMALI
 
Cenk iyi bir bitirici lakin statik kalıyor. Ekmeğini taştan çıkarması lazım. Stoperler karşısında öncelik alması şart. Gol attıkça saha içinde ne yazık ki tembelleşen bir Cenk Tosun var. Bu mücadelesi ve temposu yeterli değil. Ben, Cenk Tosun’u beğenen ve destekleyen biriyim lakin saha içinde çok daha fazla çalışması gerekiyor. Aynı şeyler Oğuzhan ve Talisca için de geçerli. İşler kötü giderken savaşmak ve sorumluluk almak yerine ortadan kayboluyorlar.
 
Ligin ikinci yarısındaki tüm deplasmanlar zor ve kazanmak için savaşmak gerekiyor. Kimse Beşiktaş’ın kalitesine söz söyleyemez ama bazen kalite tek başına yetmiyor. Dün Karabük’te kazanma arzusu eksik, savaşçı ruhtan yoksun ve saha içinde kopuk bir Beşiktaş vardı.
 
Hemen hemen maçın tamamını rakip yarı alanda oynamasına rağmen isabetsiz, gereksiz ve telaşla yapılan ortalar Beşiktaş’ın atak verimliliğini de düşürdü. Saha kenarında Şenol Güneş ve takımın savaşçı ruhu Tosiç de olmayınca Beşiktaş takımı çok pasif kaldı. Yenilgiye gereken reaksiyonu gösteremedi.