Güntekin Onay: "Gruplara dev adım"

Güntekin Onay: "Gruplara dev adım"

Vatan Gazetesi Spor Yazarı Güntekin Onay, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, deplasmanda Partizan ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş müsabakası öncesinde gruplara kalma yolunda büyük bir avantajı cebine koydu. Vatan Gazetesi Spor Yazarı Güntekin Onay, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi;

Beşiktaş 7 günde 3. deplasman maçını oynadı. Linz-Erzurum-Belgrad.. Kolay bir hadise değil. Eksikleri de göz önünde bulundurursak dünkü karşılaşmada özellikle 2. yarıda temponun düşük kalması son derece normal. İstanbul’daki rövanşa avantajı taşıyabilecek skor odaklı bir oyun bu koşullarda fazlasıyla yeterliydi.

Fakat her şeyden önce Lizn ve Erzurum maçlarına oranla Beşiktaş’ın Partizan karşısında daha organize ve yüksek konsantrasyonla oynadığını gördük. Takım mesafesi ve saha içi yardımlaşma son 2 maça oranla daha iyiydi. Tecrübeli oyuncular Quaresma ve Adriano’nun devreye girmesi, Vida ve Pepe’nin dikkatli oyunu, Necip ve Tolgay’ın çalışkanlığı, Medel’in ustalığı Beşiktaş’a istediğini almak için yeterli oldu. Caner de fizik olarak her geçen gün daha iyiye gidiyor. Beşiktaş, bu kadar yorgun ve eksik olmasına rağmen dün gece avantajlı skoru elde etti ve gruplara kalma yolunda ciddi bir avantaj kazandı.

Karşılaşmanın adamı ise Ricardo Quaresma’ydı. Portekizli yıldız, Tolgay Arslan’ın attığı golde kafasına çarptırdı dersek sanıyorum ki Tolgay’a haksızlık yapmış olmayız.

Etiketler :