Güntekin Onay: "Güneş'in Babel hamlesi akıllıcaydı"

Güntekin Onay: "Güneş'in Babel hamlesi akıllıcaydı"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Karabükspor-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Güntekin Onay, bugünkü köşe yazısında maç hakkında şu açıklamalarda bulundu:  Süper Lig’in en kötü zemininde sert ve sıkı bir takımla oynadı Beşiktaş. Porto maçını da düşünerek Quaresma, Atiba, Cenk ve Medel gibi oyuncuları dinlendirmeyi tercih etti Şenol Güneş.
 
Şampiyonlar Ligi öncesi ve sonrası geniş kadroyu bu şekilde kullanmak doğru. Ancak sağ bek bölgesinde Gökhan ve Adriano yokken Atiba düşünülebilirdi. Çünkü Kanadalı PSV’deyken sağ bek oynuyordu. Necip maç boyunca ceza alanına sadece 1 top gönderdi ve Beşiktaş sadece Caner ve Babel’in kanadından etkili olmaya çalıştı.
 
İlk yarıda sık sık duran oyunda hakim ancak çok da akıcı bir oyun sergileyemeyen siyah-beyazlılar Babel ve Talisca ile net pozisyonlar buldu. İlk kez 11’de sahaya çıkan Negredo ve Lens ise fizik olarak çok hazır bir görüntü ortaya koyamadılar.
 
Beşiktaş'ta Tolgay, Pepe ve Babel iyi oynadı. Caner de Karabük savunmasını zorladı ve oldukça gayretliydi. 2. yarıda Talisca’nın oyundan tamamen düşmesi Beşiktaş’ın oyununu olumsuz etkiledi. Üzerine Oğuzhan’ın penaltıyı kaçırması ve Tosic’in kırmızı kartı ile zor olan maç daha da güçleşti.
 

Şenol Güneş akılcı bir hamleyle Babel’i hücumun merkezine aldı. Çünkü Babel güçlü, top saklayabilen ve gole yakın bir oyuncu. Beşiktaş 10 kişi kalınca Karabük kabuğundan çıktı ve Oğuzhan’ın mükemmel tek top pasında Hollandalı yıldız golü attı. Karabük, Seleznyov’u kanımca geç oyuna aldı. Erkan Sözeri, Ukraynalı’yı baştan oynatmış olsa Karabük daha etkili olabilirdi. Ev sahibinde günün en başarılısı 2 golü çizgiden çıkartan ve kritik hamleler yapan Dany oldu.
 
Tüm olumsuzluklara rağmen zorluk düzeyi yüksek bir maçı kazanıp 3 puana ulaşmak Beşiktaş açısından önemliydi. Akıcılıktan uzak, düşük pas isabet oranı Beşiktaş’a yakışmasa da Porto maçı öncesi ciddi bir moral kazandı siyah-beyazlılar. Hakem Ali Palabıyık faüllü oyuna izin vermesi dışında kritik pozisyonlarda doğru kararlar verdi.

Etiketler :