Güntekin Onay: "Kabul etmek gerekir ki iç sahada 2’de 0 çeken Beşiktaş’ın işi çok zor"

Güntekin Onay: "Kabul etmek gerekir ki iç sahada 2’de 0 çeken Beşiktaş’ın işi çok zor"

Hürriyet Gazetesi'nin usta yazarları, futboldaki son gelişmeleri değerlendirdiler.

Ajans Beşiktaş - İşte Hürriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan Futbol Konseyi'nin açıklamaları:

SORU: Beşiktaş derbi galibiyeti sonrası Hatay sınavını geçemedi. Bir gol iptali tartışması var ama Sergen Yalçın da geçen sezonki kadar istekli ve arzulu oynamadıklarını düşündüğünü söyledi. Beşiktaş’taki sorun sizce ne?

GÜNTEKİN ONAY: EN BÜYÜK SORUN SAKATLIK AMA

Beşiktaş’ta en büyük sorun sakatlık. Ancak onun ötesinde ben sezon planlaması, programı ve hazırlık döneminin iyi yapılmadığını düşünüyorum. Sergen Yalçın da sanki geçen sezonki konsantrasyonundan uzak. Bir diğer problem de Salih, Oğuzhan, Kenan ve Gökhan Töre gibi alternatif oyuncuların düşük performansları.

MEHMET ARSLAN: HAYÂL KIRIKLIĞI 

Beklentilerin gerisinde kalan 2 takım var: Beşiktaş ve F.Bahçe. Ama Beşiktaş benim için daha büyük hayâl kırıklığı. Aboubakar gibi bir golcüden yoksun kaldılar. Geçen sezon o eksik takımla yüzde 65 galibiyet yüzdesine ulaşan takım, bu sezon yüzde 54.5 da kalmış. Geçen sezon 40 maçta 8 yenilgi alırken, bu sezon 11 haftada 3 yenilgi almış. Bunu sadece istek ve arzu ile açıklamak mümkün değil. Larin-Aboubakar 34 gole imza atmışlar ve mükemmele yakın bir uyum yakalamışlardı. Larin-Batshuayi (7 gol) ikilisi aynı performansa sahip değil.

UĞUR MELEKE: ATİBA VE NECİP MAT OLDU

Futbol gelişiyor, değişiyor. Süper Lig’de hemen her hoca, daha önce yenildiği rakibini analiz ediyor, zaaflarını teşhis edip üzerine gidiyor. Ömer Erdoğan da böyle yaptı. Beşiktaş’a karşı önde baskıyla başladı ve birkaç kez hataya zorladı. Birinde de golü buldu. Sergen Yalçın oyun üstünlüğünü pas serileriyle yakalamak istedi ama bence spesifik olarak bazı oyuncularda bu seriler kesiliyor. Umut bunlardan biri. Kenan da öyle. Stoper Necip’i hepimiz takdir ettik ama ön libero Necip’in yeterliliği tartışılır. Ruben-Boudjemaa Atiba-Necip’i mat ettiler cumartesi.

SORU: Açık farkla lider Trabzon, Rize’ye karşı geriye düşse de Bakasetas-Nwakaeme girince kazandı. Göztepe ve Rize maçlarında oyununda bir gerileme var mıydı? Beşiktaş maçı için ne düşünüyorsunuz?

UĞUR MELEKE: BAKASETAS-NWAKAEME DÖNDÜ, KENDiNE GELDi

Evet gerçekten de Trabzonspor, son 180 dakikanın 150’sinde mevsim normallerinin biraz gerisine düştü. Göztepe maçında topu paylaştı, skoru bir kontratakla aldı. Rize maçını da son yarım saatteki baskısıyla kopardı. Tabii ki bunda Bakasetas-Nwakaeme ikilisinin çok büyük etkisi var. Bu iki oyuncunun birden sahada olmadığı anlarda akışkanlık düştü, verimlilik azaldı. Ancak gün itibariyle bu ikili döndüğüne göre Trabzon keyifli oyununa dönecektir bence. Beşiktaş’ın oyun anlayışı da göz önüne alınınca sezonun en eğlenceli maçı bekliyor olabilir bizi.

GÜNTEKİN ONAY: AVCI 1 PUANA RAZI OLACAKTIR

Trabzon açık konuşmak gerekirse Göztepe ve Rize maçlarında kazanmaya yetecek bir oyun oynamadı. Ancak Bakasetas ve Nwakaeme gibi gol yükünün 4’de 3’ünü çeken iki yıldızın yokluğunu göz ardı etmek haksızlık olur. Trabzon disiplinli organize ve sabırlı ama çok yavaş futbol oynuyor. Beşiktaş maçında anahtar ilk golde olacak. Trabzon, Beşiktaş’ı mağlup ederse ligde çok erken bir süreçte şampiyonluk için büyük avantaj yakalayacak. Ancak ben Avcı’nın beraberliğe razı olduğunu düşünüyorum.

MEHMET ARSLAN: EN BÜYÜK RAKİPLERİ PANiK!

Son 2 haftadır sıkıntılı bir süreçten geçiyor Trabzon. Ama rakiplerine karşı en büyük avantajları bu sıkıntılı süreci kazanarak geçiyorlar. Bu, özgüvenlerini daha da geliştiriyor. Onların en büyük rakibi de olası bir kayıpta yaşayacakları panik havası olacaktır. Tıpkı F.Bahçe’nin yaşadığı gibi. O süreci ne kadar iyi yönetirlerse zirve için varlıklarını o kadar pekiştirirler.

SORU: Takımlarımız kritik Avrupa dönemecinde. Beşiktaş için tamam ya da devam maçı. F.Bahçe şansını sürdürmek için yenilmemeli. G.Saray zirveyi koruma peşinde. Nasıl değerlendiriyorsunuz şanslarını?

GÜNTEKiN ONAY: BEŞiKTAŞ’IN iŞi ARTIK ÇOK ZOR

G.Saray gücü ve kalitesi sınırlı Lokomotiv’i yenerse grup liderliği şansı güçlenir. Fenerbahçe ve Beşiktaş için ise final niteliğinde maçlar. Kabul etmek gerekir ki iç sahada 2’de 0 çeken Beşiktaş’ın işi çok zor. F.Bahçe vasat Antwerp’i yenip mazeretsiz yola devam etmeli.

MEHMET ARSLAN: F.BAHÇE’NiN ŞANSI BEŞiKTAŞ’TAN FAZLA

Ben Beşiktaş’ın gruptan çıkma şansının olduğunu düşünmüyorum. UEFA Avrupa Ligi’ne devam şansı da mucizelere bağlı. Fenerbahçe için de umutlu değilim açıkçası. Ama onların şansı Beşiktaş’a oranla daha fazla. Bir reaksiyon gösterip bu maçı alacaklarını düşünüyorum.
G.Saray ise bana göre gruptan çıktı. Doğrusu mükemmel bir performans gösterdiler.

UĞUR MELEKE: HER BiR TAKIMIMIZ HALEN DEVREDE

Bu sezondan itibaren Kupa 2’de de grup üçüncülüğünün devam etmek anlamına geldiğini unutmamak gerek. Her bir takımımız halen devrede. Ve özellikle bu maçlarda iyi sonuç alırlarsa umutlar bütünüyle tazelenecek. G.Saray zaten harika gidiyor. Ben bu stoper ikilisiyle kolay gol yiyeceklerini sanmıyorum. Beşiktaş o 3 duran top golü olmadan “Sporting’le nasıl baş edebilirim”e kafa yoracak. F.Bahçe, Antwerp’ten daha kaliteli bir takım. Zaten kenarda bir teknik direktörü olsa İstanbul’da da kazanırlardı.