Güntekin Onay: "Medel'in 2. sarı kartında faul yok. Hakem Halil Umut Meler pozisyonu süzemedi"

Güntekin Onay: "Medel'in 2. sarı kartında faul yok. Hakem Halil Umut Meler pozisyonu süzemedi"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş - E.Y. Malatyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Güntekin Onay'ın yazısı:

BEŞİKTAŞ ilk yarıda nitelikli bir pas oyunu oynayamadı. Bunun en büyük nedeni Pepe’nin ve Caner’in çok fazla uzun topa başvurmasıydı. Bu 2 oyuncu ilk yarı toplam 24 top kaybı yaptı. Topu yere indirip daha fazla Oğuzhan ve Llajic üzerinden oynamak yerine sürekli öne doğru uzun toplarla havadan oyun denemek Evtur Yeni Malatya’nın işini kolaylaştırdı. Quaresma’nın çizgide kalması, Lens’in dar alanda becerisinin olmaması da oyundaki olumsuzluğu arttıran faktörlerdi. 
 
2. yarıda baskılı başlayan Beşiktaş bir duran topla golü buldu. Ancak yine basit top kayıplarıyla bocaladı.
 
ADEM Llajic ilk maçında anahtar paslarıyla oyuna zeka ve derinlik kattı. Ancak takım arkadaşlarının onu daha fazla oyunun içine alması lazım. İsveç maçının maestrosu Oğuzhan’ın da dün, gününde olmadığını gördük. Akşamın kötülerinden Quaresma 70 dakika oyunda kaldı ve 25 top kaybı yaptı. Beşiktaş’ın savunmadan uzun topla çıkma sorununa acilen çare bulması gerekiyor. Orta alanı pas geçip hücuma çıkma arzusu Beşiktaş’ın oyunu olmamalı. Babel’in oyuna girmesi de Beşiktaş’ın futbolunu yukarıya taşıdı.
 
MALATYA iyi savunma yapan ancak hücumda etkisiz bir takım. Bu kadar bozmayı düşünen bir Malatya’ya karşı oynamak kolay değil.
 
MEDEL’İN 2. sarı kartında faul yok. Hakem Halil Umut Meler pozsiyonu süzemedi.