Güntekin Onay: "Şenol Güneş pişmandır herhalde..."

Güntekin Onay: "Şenol Güneş pişmandır herhalde..."

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, Ç.Rizespor'u deplasmanda 7-2 yendi. Köşe yazarları maçı nasıl yazdı?

Ajans Beşiktaş - Fanatik gazetesi yazarı Güntekin Onay, bugünkü köşesinde Ç.Rizespor - Beşiktaş maçını yazdı. İşte Güntekin Onay'ın köşe yazısından bazı bölümler:

Quaresma’sız Beşiktaş’ta müthiş oyun zekâsıyla Adem Ljajic ‘show’u izledik.

İlk geldiği zaman ne yazık ki tanımayanlar burun kıvırdı. 10 sene Serie A’da Fiorentina, Roma, Inter ve Torino formalarıyla 100’den fazla maçını izlediğim Adem Ljajic, takım savunmasına olan katksının az olması ve zaman zaman oyun içinde sorumluluk almaması yüzünden İtalya’da da eleştirilmişti. 

Ancak yeteneklerini, oyun zekâsını kimse 1 gün bile tartışmadı. Müthiş oyun zâkası, topla olan yumuşaklığı, harika sağ ayağı ile dün tek başına nasıl bir maç kazanılırı gösterdi herkese. 3 asist, 2 Süper gol ile takımı bocalarken sahneye çıktı. 

Quaresma yokken oyun lideri olması ve hakettiği duran topları da kullanması bunda önemli etken. Burun kıvıranlar kadar ligin ilk yarısında Adem’e az süre veren Şenol Hoca da pişmandır herhalde.

RiZE KÖTÜ TAKIM DEĞiL

Rizespor 2’nci yarının en formda 3 takımından biri. 3 haftalık aranın ardından kaldığı noktadan devam edebilecek miydi? Kazandığı ivme aşağı düşmüş müydü? Bu soru işaretleriyle birlikte futbol için gereken her türlü ideal koşulun olduğu bir ortamda başladı maç.

Beşiktaş, Ljajic’in beceri ve zekâsıyla ilk 15 dakikada 2-0’ı buldu. İlk golde Vida’ya müthiş bir servis yapan Sırp futbolcu, 2’nci golde sıradışı bir falsoyla kaleci Gökhan’ı avladı. 2-0’ın şokuyla sarsılan Rize karşısında 3’üncü gole de 2 kez yaklaştı. 

Önce Burak ile pozisyon bulan Beşiktaş, bir korner atışı sırasında Vida’nın Vedat tarafından itilmesiyle de penaltı bekledi.

Rizespor, saha içinde top rakipteyken organize olan, top ayağındayken de direkt oynayan bir ekip. Fiziksel olarak da son derece dirençli. Beşiktaş karşısında oyunun her anında etkili ataklar yapıp, önemli fırsatlar yakaladılar.

Beşiktaş’ın ilk 30 dakikada takım bütünlüğü ile birlikte hareket ettiğini gördük. Ancak Medel ve Dorukhan’ın savunmaya çok yakın oynaması, kazanılan topların sonrasında da ısrarla uzun toplarla çıkma çabası siyah beyazlıların devrenin son 10 dakikalık bölümüne net şekilde yansıyan olumsuzluklardı. Nitekim sinyalleri görülen gol ile Rizespor 2-1’I buldu. Beşiktaş gibi bir takımın koşullar ne olursa olsun 2-0’dan sonra topa daha fazla sahip olarak rakibin baskısını kırması lazım.

2’nci devrenin ilk 10 dakikası Rize’nin presiyle çıkmakta zorlanan Beşiktaş, 55’den sonra ne zaman ki ayağa oynayarak çıkmaya başladı 3’üncü golü buldu. Burak’ın sarı kartı sonrası 3-1’in de getirdiği avantajla Şenol Hoca oyuncusunun atılma riskine karşı golcüsünü oyundan çıkarttı ve maçın 2’inci kahramanı Güven’i oyuna soktu. Genç oyuncu 3-2’ye gelip tedirgin olan Beşiktaş’ı Adem Ljjaic ile müthiş bir işbirliğine girererek farklı galibiyete taşıdı.

Beşiktaş çok zor bir deplasman maçını büyük bir farkla kazandı. Takım oyunundan ve bireysel yeteneklerden önemli pasajlar ortaya koydu. Şenol Hoca moralli ve özgüvenli olduğu zaman ki Beşiktaş işte böyle bir takımdı. Dünkü galibiyette Adem, Güven ve Burak kadar Şenol Güneş’in de moralli ve güvenli olmasının etkisi var.

Etiketler :