Güntekin Onay'dan Malmö uyarısı: "Uzun toplara dikkat"

Güntekin Onay'dan Malmö uyarısı: "Uzun toplara dikkat"

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi grup 2. maçında Malmö ile karşı karşıya gelecek. Siyah-beyazlılar’a bu maç öncesinde Güntekin Onay’dan taktik geldi.

Ajans Beşiktaş - Rakibin kadro kalitesi temsilcimizle boy ölçüşecek düzeyde asla değil. Ancak 4-4-2 düzeninde yüksek toplarla oynayacak bir Malmö, mücadele ve tempo oyununda Beşiktaş’a ters gelebilir. Malmö, geçen sezon İsveç liginde şampiyon oldu, kupada da final oynadı. Bu sezon Avrupa’da evlerinde oynadıkları ön eleme maçlarında hiç yenilmediler. Ancak liglerinde 4. sıradalar ve çok iyi durumda değiller. İsveç liginin kalitesi son yıllarda iyice düştü. Yabancı oyuncuların seviyesi daha da aşağılarda.

Malmö, Göteborg gibi kulüpler isim olarak geçmişten getirdikleri şöhrete sahip olsalar da kabul etmek gerekir ki artık Avrupa’da 3. sınıf takımlara sahipler. Malmö’nün en iyi oyuncusu geçmişte Werder Bremen ve Ajax formalarıyla da izlediğimiz Markus Rosenberg.Kadro kalitesi Beşiktaş’la boy ölçüşecek düzeyde değil. Ancak 4-4-2 düzeninde yüksek toplarla oynayan bir Malmö, mücadele ve tempo oyununda Beşiktaş’a ters gelebilir.

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk maçında Belçika temsilcisi Genk, deyim yerindeyse Malmö’yü oyun olarak paramparça etti. İsveç temsilcisi rakip kaleye tek şut bile atamadı, kalesinde 25 şut gördü.

Beşiktaş da topu yere indirip, pas yaparak oynar ve topa sahip olursa maç kolay geçer. Ama uzun toplarla Malmö’nün istediği gibi bir mücadele oyunana dönüşürse canımız yanabilir.

Şenol Güneş’in son lig maçında İsveç temsilcisini yardımcısını dahi göndermeyip bizzat gidip kendi izlemesi ilginç bir detay. Ancak ben yine de pazar günü oynanacak Atiker Konyaspor maçının daha zor olduğunu düşünüyorum. (Güntekin Onay/Vatan)

Etiketler :