Güntekin Onay'dan Önder Karaveli'ye Ağır Eleştiri: "Acemi Hoca"

Güntekin Onay'dan Önder Karaveli'ye Ağır Eleştiri: "Acemi Hoca"

Spor yorumcusu Güntekin Onay, Önder Karaveli'yi sert bir şekilde eleştirdi. Onay, "Beşiktaş’ın gerçek bir teknik adama ihtiyacı var" dedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktör Önder Karaevili, Fraport TAV Antalyaspor karşısındaki ilk 11 tercihiyle spor kamuoyu tarafından ilk defa ciddi ve yoğun şekilde olumsuz eleştirildi. beIN Sports ve Hürriyet gazetesi yorumcularından Güntekin Onay, Karaveli'ye en sert tepki gösterenlerden biri oldu. Onay, Karaveli'nin acemi bir hoca olduğunu belirterek Beşiktaş'ın zaman kaybettiğini söyledi. 

İki genç oyuncuya ağır yük

Onay, Hürriyet'te bugün çıkan maça dair köşe yazısında, Karaveli'nin yanlış bir 11 ile sahaya çıktığını savunarak, sonradan yaptığı tüm değişikliklerin de hatalarını düzeltmeye yönelik olduğunu söyledi. Onay, "Can ve Emirhan gibi 2 genç oyuncuyu aynı anda sahaya sürüp, taşıyamayacakları ağırlığı ve sorumlulukları yüklemek neden? Yetersiz olmalarına rağmen, üzerine 'genç oyuncular üzülmesinler' diye de ikinci yarının başında değişiklik yapmayan bir teknik adam" dedi.

'Necip üzülmesin diye Josef kulübede'

Onay, Karaveli'nin değişikliklerde geciktiğini savunarak, "Önder Karaveli, değişiklikler için de 63’üncü dakikayı bekledi. Can ve Emirhan’ın yerine Larin ve Ghezzal’ı oyuna sürüp 'genç oyuncu kazanmak' yerine 'maç kazanmak' zorunda olduğunu hatırladı! 'Necip üzülmesin' diye ligin en iyi orta saha oyucusu Josef’i ise kulübede oturtup 74’te oyuna aldı" diye yazdı.

'Acemi hocayla boşa vakit harcıyor'

Onay, eleştirisinin dozajını artırarak, Beşiktaş'ın gerçek bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları vurguladı: "Bu kadar güçlü ve kaliteli bir kadro acemi bir teknik adamın elinde deneme-yanılma tahtasına dönüştü. Teknik adamlık oyuncuyu mutlu etme mesleği değil. Galibiyete 3 milyon lira verilen bir ligde Beşiktaş, Önder Karaveli ile ne yazık ki boşa vakit harcıyor. Rahat kazanacağı maçlarda puanları hovardaca saçıyor. Maddi olarak da milyonlarca lira kaybediyor. Önder Karaveli iyi bir insan olabilir ama Beşiktaş’ın gerçek bir teknik adama ihtiyacı var."