Güven Yalçın: "Beşiktaş'a imza attığımda takımdaki 7. forvettim. Kimse oynar gözüyle bakmıyordu.

Güven Yalçın: "Beşiktaş'a imza attığımda takımdaki 7. forvettim. Kimse oynar gözüyle bakmıyordu.

Beşiktaş'ta bu sezon görev aldığı 22 lig maçında 8 gol atıp 4 asist yapan Güven Yalçın, ailesini ziyaret için gittiği Almanya'da Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'a geldiğinde 7. forvet olduğunu belirten Güven, "Şenol Güneş bana inandı ve güvendi. Ben de onu mahçup etmedim." dedi.

Beşiktaş'a imza attığında takımdaki 7. forvet olduğunu hatırlatan Güven, "Kimse oynar gözüyle bakmıyordu. Önümde çok tecrübeli golcüler vardı. Ben kendimeinanıyor ve güveniyordum. Şenol Hocam da bana inandı ve güvendi, formayı verdi. Ben de attığım goller ile bana olan güvenini boşa çıkarmadım. A Milli Takım'a davet ettiği gün ise dünyalar benim oldu" dedi. 

Güven, takımın başına geçen yeni teknik adam Abdullah Avcı içinse, "Şampiyonluğa oynayacak güce sahibiz. Yeni hocamızla ligde ve Avrupa'da taraftarımızı mutlu edeceğiz" diye konuştu.

Avrupa'da oynayan gurbetçi futbolculara seslenen Güven, "Kendine inanan Süper Lig'e gelsin. Kaybolurum mantığı ile kimse hareket etmesin. Süper Lig tabii ki kolay değil. Fakat yeteneğine güvenen ve çok çalışan hakkını mutlaka alır. Ben Bayer Leverkusen'de U19 Ligi'nde oynarken Beşiktaş'a gittim ve A Milli Takım'a kadar yükseldim. Antalyasporlu Nazım Sangare Almanya 3. Ligi'nden geldi ve o da A Milli Takım'a çağrıldı" hatırlatmasını yaptı.

HAT-TRICK YAPTIM BABAM SİGARAYI BIRAKTI

SABAH Almanya'dan Çağlayan Aktürk'e konuşan Güven, futbol sayesinde en büyük kazancının babasına sigarayı bıraktırmak olduğunu söyledi. 

Genç yıldız, "Babama sigarayı bırakmasını söyledim. 'Hat-trick yaptığın ilk maçta bırakacağım' dedi. Önce Nisan ayında Ç.Rize'ye, ligin son maçında da Kasımpaşa'ya 3 gol attım. Babam da bana verdiği sözünü tuttu" dedi.

GENÇ JENERASYON 2020'DE OLACAKTIR

A MILLI Takım ile ilk resmi maçına 5 dakikalık bir süre de olsa İzlanda karşısında çıkan Güven şunları söyledi: "Son Dünya Şampiyonu Fransa'yı tarihimizde ilk kez yenince kendimize müthiş güvendik. Havaya girmedik, ayaklarımız yere basarak İzlanda'ya gittik ama rakibimiz fizik gücü yüksek oyunculardı. Eğer o maçı alsaydık, 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak için çok büyük avantajımız olacaktı. Gruptakartları yeniden dağıttık. Bu takım Şenol Güneş ile EURO 2020'de olacaktır."

O GÜNÜ UNUTAMAM

Baba İbrahim Yalçın, yağmur-çamur demeden peşinden koşturduğu oğlunun A Milli Takım'a davet edildiği günü hayatı boyunca unutmayacağını söyledi. Güven, Şenol Güneş tarafından 18 Mart 2019'da Arnavutluk ve Moldova ile oynanan maçların aday kadrosuna alınmıştı. İlk kez 30 Mayıs'ta Yunanistan'ı 2-1 yendiğimiz özel maçta sahaya çıktı. (Sabah)