Güven Yalçın: "Yeni Cenk Tosun olacağım"

Güven Yalçın: "Yeni Cenk Tosun olacağım"

Beşiktaş’ın, Ankaragücü’nü 4-1 yendiği maçta usta işi bir vuruşla ağları bulan Güven Yalçın’ın, yakın çevresine, “Beşiktaş’ın yeni Cenk Tosun’u olmak istiyorum. Zamanı gelince de İtalya’da Serie A’ya transfer olmayı planlıyorum” dediği öğrenildi.

Ajans Beşiktaş - Ligdeki son 2 maçını kaybederek 7. sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, önceki gün Kayseri’de karşılaştığı Ankaragücü’nü 4-1 yenerken genç isimlerden kurulu kadrosuyla sergilediği futbol taraftarlarının alkışını aldı.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Süleyman Hatısaru'nun haberine göre; özellikle 19 yaşındaki golcüsü Güven Yalçın’ın takıma sağladığı katkı kadar takımının üçüncü golünü ağlara gönderirken soğukkanlı ve usta işi vuruşu gündeme damgasını vurdu. Siyah-beyazlıların, sezon başında Almanya’nın Bayer Leverkusen takımından kadrosuna kattığı genç oyuncuyu, scout ekibinin 1 yıl boyunca izleyerek yakından takip ettiği belirtildi. Hazırlanan raporun teknik direktör Şenol Güneş’e sunulduğu ve deneyimli teknik adamın da onayıyla Güven Yalçın’ın kadroya katıldığı ifade edildi.

Bu arada genç oyuncunun yakın çevresine, kariyer planlamasıyla iglili olarak yaptığı değerlendirmelerde, “Beşiktaş’ın yeni Cenk Tosun’u olmak istiyorum. Zamanı gelince de İtalya’da Serie A’ya transfer olmayı planlıyorum” dediği belirtildi. Sezonun ilk 9 maçında fazla şansı bulamayan 19 yaşındaki futbolcu, ligin 10. haftasındaki Çaykur Rizespor maçıyla düzenli olarak kadroya girmeye başladı. Genç oyuncu, Demir Grup Sivasspor maçında da beklediği şansı buldu.

Beşiktaş’ın, Sivasspor maçını 2-1 kaybetmesine rağmen tek golü Güven’den geldi ve genç golcü maç sonunda alkışlanan birkaç isimden biri oldu. Ankaragücü maçı ise Güven Yalçın için bir kez daha yeteneğini gösterme fırsatının olduğu karşılaşma olurken, attığı gol ile dikkat çekti.

SANA GÜVENİYORUM

Güven Yalçın’ın, Ankaragücü maçı sonrasında soyunma odasında teknik direktörü Şenol Güneş’e teşekkür ettiği öğrenildi. Genç oyuncunun, “Elimden geleni yaparak duyduğunuz bu güveni boşa çıkarmamak istiyorum” dediği kaydedildi. Güneş’in ise, “Bu şekilde çalışmaya devam edersen çok daha iyi olacaksın. Sana güveniyorum. Bir dahaki milli takım aday kadrosu seçmelerinde seni A Milli Takım’da görmek istiyorum” dediği öğrenildi.

Etiketler :