"Hagi varken, frikiği benim atmam gibi bir şey"

"Hagi varken, frikiği benim atmam gibi bir şey"

Beşiktaş'ın Ankaragücü'nü 4-1 yendiği karşılaşmada frikikleri Quaresma'nın yerine Ljajic'in kullanması yayıncı kuruluşta da gündemdeydi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig 13'üncü hafta müsabakasında Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü'nü 4-1 yendi. Ankara Osmanlı Stadyumu'nun zeminin bozuk olması nedeniyle Kayseri Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 23'üncü dakikada Ljajic, 26'ncı dakikada Mustafa Pektemek, 44'üncü dakikada Güven Yalçın ve 88'inci dakikada Oğuzhan Özyakup kaydetti. Ev sahibi ekibin tek golü 86'ncı dakikada El Kabir'den geldi.

Ljajic'in transferinin ardından frikikleri Quaresma'nın kullanmaya devam etmesi özellikle siyah - beyazlı taraftarlar tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

Ankaragücü maçının ilk yarısında kazanılan frikikte topun başına geçen Ljajic, kendisine güvenenleri mahçup etmedi ve kullandığı frikik üst direkten döndü. Beşiktaş, karşılaşmanın ikinci yarısında da yine cepheden bir frikik kazanırken topu bu kez Quaresma aldı ancak takım arkadşalarının da tavsiyesiyle topu Ljajic'e verdi.

Sırp oyuncunun kullandığı serbest vuruşta bu kez kaleci Korcan gole izin vermedi.

Maçın ardından beIN Sports'ta bu pozisyonu konuşan yorumculardan Tugay Kerimoğlu, "Bir şey söyleyeyim mi? Kim iyi atıyorsa o atacak frikiki. Ljajic iyi atıyorsa o atacak. Galatasaray'da Hagi oynarken benim frikik atmam olur muydu?" yorumunu yaptı.

Metin Tekin ise "Beşiktaş'ta 15. senemdi ve hiç frikik kullanmamıştım. Bir Bakırköyspor maçında arkadşalarımın yanına gidip 'hiç atmadım, ben atayım' dedim. Vuruşu kullandım ve tam barajın ortasına gitti. Neden atmadığım da ortaya çıktı" dedi.

Etiketler :