"Hak ederek tarih yazdı"

"Hak ederek tarih yazdı"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Beşiktaş-Porto karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın kontrollü oyunu hareketsiz oyunla karıştırması, çok kötü olmasa da vasat bir oyun çıkardı ortaya. Rakip kaleye çabuk gitme özelliğine sahip Porto, orta sahada dirençle karşılaşmayınca beklenenden rahat bir oyun oynadı. Pepe’nin tecrübesi olmasa daha fazla pozisyon üretebilirlerdi. Biz ise yediğimiz gole kadar organize olamazken golden sonra daha fazla adamla ve daha fazla rakip kaleyi düşünerek oynadık.

Cenk’in çabası

Şampiyonlar Ligi’nde Quaresma’nın adının yazdığı forma bile rakipleri psikolojik olarak baskı altına alıyor. Beşiktaş’ın attığı gole kadar hücumda yine en fazla rakip kaleyi şutlarıyla deneyen oyuncusu Quaresma oldu. Ancak kabustan uyanmamızı sağlayan gol bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde hiçbir stoperin karşılıklı oynamak istemeyeceği Cenk Tosun’un çabasıyla geldi. Bu çaba ile gelen gol bize Talisca’nın da sahada olduğunu hatırlattı.

Topu ayağımızda tutunca...

2. yarıya bu golün özgüveni ile topa ve oyuna hakim olarak grup lideri olduğumuzu rakibimize hissettirerek başladık. Sağlıklı pas trafiğini Quaresma ve Babel’in pozisyonlarıyla süsledik ama gol çıkaramadık. Topu ayağımızda tutunca Porto’nun da bir pozisyon hariç ciddi bir tehdidine izin vermedik. Ve sonuçta Pepe başta olmak üzere Tolgay, Atiba, Gökhan Gönül, Quaresma ve Cenk Tosun’un iyi oynadıkları maçta Beşiktaş gruptan lider çıkmayı hak ederek tarih yazarken, maçın bir diğer yıldızı ise maçı harika yöneten Mateu Lahoz’du. (Fanatik/Erman Özgür)

Etiketler :