''Hakem maçı katletti''

''Hakem maçı katletti''

Fotospor Gazetesi yazarı Erkan Özmen, Beşiktaş'ın 3-1 kaybettiği Gaziantep FK maçını bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erkan Özmen'in bugünkü Fotospor Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Bizim spor camiasında klasik hale gelen bir söz vardır; “Bu hakemlerle bul lig bitmez” diye. Haksızlığa uğrayan takım hep bu sözleri söyleyerek gündem yaratmak ister. İşte Gaziantep maçında da Beşiktaşlı taraftarların söyledikleri bu sözü duyar gibiyim. Bu maç hakem Yaşar Kemal Uğurlu ve onun gibi hakemlerle bu lig gerçekten bitmez.

Futbol federasyonu ve Merkez Hakem Kurulunun hakemleri yetiştirmek için düzenlenen kurslara rağmen maalesef bazı hakemler gerçekten bu kurslarda anlatılanları anlamıyorlar, anlasalar bile işine geldikleri gibi pozisyonları yorumluyorlar. Hakem Yaşar Kemal Uğurlu bu maçta büyük bir hata yaparak kaleci Ersine kırmızı kart gösterdi.

Gösterir tabi maçın hakemi o. Yani mahkemede hakim nasıl mahkemenin tek yetkilisi olarak karar veriyorsa bir futbol maçın da da oyunun hakimi maçın hakemidir. Hakem de tıpkı bir hakim gibi karar vermek durumundadır. Ama bilgi eksikliğinden, kural hatalarından doğan hatalar kabul edilebilir bir şey değildir. İşin daha önemlisi hakemin taraf tutmasıdır.

Gaziantepli Dicko kaleci Ersin’i sumo güreşçisi gibi yere yıkıyor hakem Yaşar Kemal den tık yok. Gaziantep gol atıyor yan hakem ofsayt diyor hakem golü veriyor. Var golü iptal ediyor bu nasıl bir iş. Var olasın Var hakemi Zorbay Küçük iyi ki varsın.

Rosier Gaziantepli oyuncuyu 18 içinde biçiyor, hakemden yine tık yok. Sonradan aklı başına gelince faul veriyor. Var devreye girmiyor acaba niye?

Şimdi hakemin kaleci Ersin’e gösterdiği kırmızı kart için, kurallar bu pozisyona sarı kart olabilir ama kırmızı kart olmaz diyor. Çünkü ortada Ersin’in yaptığı kasti bir hareket yok. Rakip oyuncu Muhammet Demir de ayağını Ersin kadar kaldırıyor. Burada faul bile yok. İki oyuncu arasında ortak bir müdahale var.

Muhammet burada vücut dilini çok iyi kullanıp kendini yere atıp hakemi aldatıyor. Hakem bey bu sırada orta sahada bulunduğu için bunu iyi bir şekilde süzemiyor. Yan hakeme bakıp kırmızı kartı çekiyor. Var’a niye müdahale etmiyor, Var o sırada görev başında değimli?

Kırmızı karttan sonra kaleye geçen Utku’nun kafasına rakip oyuncunun tekmesi geliyor, kaşı açılıyor. Hakemden yine tık yok ve yine kart yok

Yok yok böyle hakemlik olmaz. Bu hakemlerle bu lig bitmez…

Etiketler :