"Hakemler konusunda gereğini yapıyoruz. Cinayet işleyemem, kusura bakmayın"

"Hakemler konusunda gereğini yapıyoruz. Cinayet işleyemem, kusura bakmayın"

Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ahmet Nur Çebi, hakemler konusunda gerekeni yaptıklarını belirtirken Önder Karaveli'ye sahip çıkacağını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı kulübün 2022 Yılı 1. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Hakemlerle ilgili eleştirilere cevap veren Çebi, "Hakemler konusunda gereğini yapıyoruz. Görevimi yapıyorum. Sürekli olarak hakem, hakem, hakem... Cinayet işleyemem. Bizim gereğini yapmıyoruz gibi algı yapılıyor. Olacak iş değil." dedi.

"Bu borçları nasıl kapatacağız?"

Beşiktaş'ın borcunun net 3.9 milyar Türk Lirası olduğunu aktaran Çebi, takımın borç durumuyla ilgili şunları söyledi, "Borcumuz 4.5 milyar değil, net 3.9 milyar. Gelirlerimiz, çeklerimiz var. Yuvarlak hesap 4 milyon diyelim. Ben buraya geldiğimde borç 3.3 değil 3 milyardı. Yılda 600 milyon TL faiz ödüyoruz. Borcu nasıl ödeyeceğimizi değil faizi nasııl ödeyeceğimiz konuşmalıyız. Gelirmiz 600 milyon, ödediğimiz faiz 600 milyon. Bu borçları nasıl kapatacağız? Camia bir araya gelecek ve sırtlayacak. Genç arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz. Sabır gösterilmiyor. Hem borcu kapatalım hem gençleri oynatmayalım, olmaz."

"Hoca yarın gelecek bir gün yine görev yapacak"

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın'la ilgiliyse Çebi, "Biz Sergen hocayla 1.5 ay görüşmemişiz. Hoca yarın gelecek bir gün yine görev yapacak. 'Başkanım 15 gün dinlenmek istiyorum.' dedi. 15 gün sonra konuştuk. Hocamızın hakkı olanı verdik. Yaşanan talihsizlikler herkesin başına gelebilir. Kendisi iki kere Beşiktaş'ın menfaatleri için bırakmak istedi ben frenledim. Sergen hocamızın altını oymuşuz. Biz oymadık. Başarılı olsun diye futbolcuların ve hocamızın maaşını zamanında ödedik. Bu koca koca yalanları bırakacaklar. Seçim geldi seçim. Ben neden yaptıklarını biliyorum." dedi.

Ahmet Nur Çebi yaptığı açıklamada ayrıca şunları söyledi:

"Ersin, Rıdvan ve Serdar Saatçı bizim zamanımızda oynadı ve değerleniyorlar. Batshuayi, Aboubakar'ın yerine gelmişti. Aboubakar'la ilgili yaşananları biliyorsunuz. Pjanic, Teixeira ve Batshuayi ile 1 yıllık kontratlarımız var. Ne yüksek vadeli ne de büyük kontratlar var. Sergen hocamızla yola çıktık, Önder hocamızla devam ettik. Sabır göstermiyorlar. Ama ben sabır göstereceğim. Madem mazbata bende, madem bana yetkiyi verdiniz. Gerekirse ben gelip hesap veririm. Beşiktaş'ın özkaynaklarına yöneleceğim ve yapabildiğim kadar yapacağım. Sizler bana sahip çıkmazsanız ben görevi yapamam. Sizler bana yetkiyi verdiniz. Bir yılda dört kere Covid oldum, kolum kırıldı. 600 milyon TL kefalete imza attım. Buraya 4 kupa getirdim. Bana sahip çıkın. Beni seçmeyin ama sahip çıkın."