"Halis Özkahya pozisyonu maalesef süzemiyor!"

"Halis Özkahya pozisyonu maalesef süzemiyor!"

Milliyet Gazetesi yazarlarından Bilal Meşe Antalyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Oturmuş ideal kadroyu bozmak, ayağınıza kurşun sıkmaktır! Ne var ki bu söylemin Şenol Güneş hocamızla ilgisi yok. Hele hele teknik adamlar takımın temel taşlarıyla asla oynamazlar. Pepe ve Tosiç, Kartal’ın değişmezleridir, ama ikisi de sakat, yoklar! Vida geldi ayağının tozuyla Medel’in partneri oldu. Elbette Vida’nın kumaşını tartışmayacağız, kalitesi belli. Mitroviç ne işe yarar ben de merak ediyorum doğrusu?

Böylesi bir tabloda onbirde yer alamıyorsa, ne zaman oynayacak? Yoksa gidici mi? Eee bir de Cenk Tosun gibi golcüsü İngiltere’ye kanat çırptıysa, Güneş elindeki malzemeden en iyisini üretmek zorunda, işi de bu zaten. Valla Talisca’nız varsa, geleceğe güvenle bakın, Brezilyalı sizi asla mahcup etmez. Negredo’nun yetersiz kaldığı anlarda (!) o ortaya çıkıyor. Nitekim Kartal’ın bol pozisyonlu Antalya deplasmanında üç puana uçuran isim olurken, maçın yıldızıydı bizce. Babel’i de unutursak ayıp ederiz. Savunmadaki bu zorunlu revizyon, dengeyi bozarken, rakibe çok pozisyon verilmesinde büyük faktör oldu. İlk yarıda Quaresma’nın ikinci yarıda ise Emre Güral ve Talisca’nın direkten dönen toplarını da unutmayalım.

Böylesi olumsuz tabloya karşın, Beşiktaş her iki yarıda da baskılı oynadı, ne var ki ilk golü de kalesinde gördü! Quaresma’yı izlerken keyif alıyoruz, ancak hucüma çıkarken kaptıracağınız her top, ya da yanlış pas, savunmanın dengesini bozar, nitekim Charles’in golü de Portekizli yıldızın hatalı pasından kaynaklandı. Bu gol Kartal’ı demoralize etti, ancak çabuk toparlandı. Talisca’nın şık golüyle de soyunma odalarına moralli gitti.

Devler Ligi’nde ülkemizi temsil eden Beşiktaş, iç hatlarda özellikle deplasman maçlarında sıkıntı yaşıyor, gerçek kalitesini ortaya koyamıyor, sanırım seyircisini arıyor! Her iki takımın çok eksikli kadrosundan harika bir mücadele ortaya çıktı dersek, inanın abartmış olmayız. Temposu yüksek, ofansif oyun, keyifli bir doksan dakikayı ortaya çıkardı. Onca eksiğine karşın Kartal’a kafa tutan, bizlere heyecanlı 90 dakikayı yaşatan Antalya’yı da kutluyoruz.

Hakemlerle uğraşmayı oldum, olası sevmem ama yapma hocam? Talisca’nın buz gibi golünü nasıl faul gerekçesiyle iptal edersin? Babel, o pozisyonda topa iyi yükseliyor, rakibin topa hiç niyeti yok (!) Üstüne üstlük eller kapalı, yani faul, maul yok hoca!

Kimse alınmasın, doğruyu söyleyeceğiz. Dakika 61... El Kabir, Medel’le girdiği mücadelede topu aşırttı, ne var ki meşin yuvarlak Şilili oyuncunun sol eline değiyor, yön değiştiriyor. Efendim kurallar buna ‘penaltı’ diyor, gelin görün ki Halis Özkahya pozisyonu maalesef süzemiyor!

İşin özeti, Beşiktaş’ın zirveyi yakalama adına Antalya deplasmanından üç puanla dönmesi başarıdır, büyük takım olmak da zorlukları aşmayı gerektirir. (Bilal Meşe / Milliyet)

Etiketler :