''Hem kaliteli hem hesaplı''

''Hem kaliteli hem hesaplı''

Spor yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş'ın transfer politikasını Milliyet Gazetesi'nde kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü Milliyet Gazetesi'ndeki yazısı;

Yabancı oyuncu transferi başlı başına risktir, biliniyor. Ara transferde nokta atışı yapamıyorsanız, vay halinize!
Gelen yabancılar ya yaşlıdır, ya kronik sakatlıkları vardır, ya da kenarda - köşede kalmıştır! Tabii ki, istisnalar var, görüyoruz.
Efendim, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, dış transferde geri vites yaptığı için adeta top ateşine tutuldu! Yooo haksızlık etmeyin, bana göre başkan bu anlamda doğru bir politika izledi. Eleştiri yerine alkışı fazlasıyla hak ediyor Başkan Çebi...
Niye mi? Şöyle filmi biraz geriye saralım, Çebi’nin seçildiği günlere dönelim. O sıralarda Beşiktaş’ın ekonomisi negatif idi, adeta dibe vurmuştu! Kulübün ekonomisini düzeltmek Başkan Çebi’nin bir numaralı hedefiydi. “Beşiktaş’ın bir kuruşunu bile çarçur etmem” sözleri arşivlerde duruyor.
Nitekim, tüm enerjisini bu kulvara ayırdı, bir dizi projeyle kulübü ayakta tutmaya çalışıyor. Bu projelere şu sıralarda ‘Kartal Pençesi’ni ekledi. Ekonominin pozitif olmadığı tabloda ağzınızla kuş tutsanız, sportif anlamda başarıya asla ulaşamazsınız!
Beşiktaş bugün zirve yarışında söz sahibiyse ki öyle, başkanın uyguladığı ekonomik politikanın rolü büyüktür. Ümraniye’de futbolcuların alacakları tıkır - tıkır ödeniyor, Sergen Yalçın ve ekibi parasal işlerle boğuşmuyor, tüm konsantrasyonunu işine veriyor, Ümraniye’de bahar havası yaşanıyor.
Başkan Çebi, özellikle sosyal medyada transfer baskılarına kulağını kapadı, dolduruşa gelmedi, birileri gibi paraları çarçur etmedi! İsteseydi, transferde ‘günü kurtarma’ politikası izlerdi, yapmadı, doğru yolda devam etti.
Bana göre Cenk Tosun nokta atışı bir transferdir. Artı sezon başında Başkan Çebi; Ghezzal, Rosier, Mensah, Welinton, N’Sakala, Montero, Souza ve de Aboubakar’ı aldı, fena mı yaptı?
Bunlar transfer değil mi? Kaldı ki bu oyuncuların Beşiktaş’a olan katkılarını kim yadsıyabilir? Kartal’ın Süper Lig’deki fotoğrafı çok net, iyi futbol oynuyor, zor anlarda bile asla pes etmiyor, rakiplerine göz dağı vermeyi sürdürüyor.

O karelere dikkat!

Beşiktaş-Konyaspor maçının bitimindeki fotoğraflar çok şey anlatıyor. Dile kolay tam 70 dakika 10 kişi oynayan Kartal üç puanı söküp, aldı. Oynayanı, oynamayanı maçtan sonra sarmaş dolaş, galibiyeti kutladılar. Günün kahramanı Rosier’e tüm takım sarıldı, farkında mısınız? İşte ‘takımdaşlık’ ruhu buna derim. O kareler, gelecek adına mutlu günlerin habercisidir bence.

Etiketler :