Hentbol A Erkek Milli Takımı Belçika’da mağlup

Hentbol A Erkek Milli Takımı Belçika’da mağlup

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2019 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup’taki 5. maçında bugün deplasmanda Belçika ile karşı karşıya geldi.

Ajans Beşiktaş - Belçika’nın Leuven kentinde oynanan 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası Avrupa Eleme Grubu maçında başantrenörlüğünü Beşiktaş Mogaz Takımı Yardımcı Antrenörü İlker Şentürk’ün yaptığı Hentbol A Erkek Milli Takımı Belçika’ya 27:21 mağlup oldu.

Müsabakaya her iki ekipte karşılıklı goller ile başladı. Yakalamış olduğu fırsatları değerlendiremeyen A Milliler skor üstünlüğünü elde edemedi. 20.dakika 8:8, 27.dakika 11:10 Belçika üstünlüğü ile geçildi. Müsabakanın ilk devresi karşılıklı goller ile 12:12 berabere sonuçlandı.

İkinci devreye A Milliler daha istekli başladı. 36. dakikada fırsatları iyi değerlendiren ve kalesinden top çıkan A Milliler 2 sayı farkı yakaladı(13:15) Bu dakikadan sonra hücumda direklere takılan A Milliler aradaki farkın kapanmasına neden oldu ve 40.dakika 15:15 berabere geçildi. 43.dakikada ev sahibi hücumda kaybettiğimiz topu iyi değerlendirdi ve hızlı hücum sonucu öne geçti(17:16). Hücumda başarısız ataklar sonucu A Milliler, maçın son 10 dakikasına 20:17 geride girdi. Bu dakikalarda oyundan kopan A Milliler 5 sayı farkla geriye düştü. Maçın sonlarında iyice oyundan kopan ekibimiz 27:21 mağlup olarak salondan ayrıldı.

Beşiktaş Mogaz Takımı oyuncularından; Taner Günay, Onur Ersin, Ramazan Döne ve Mehmet Demirezen de kadroda yer aldı.