Herşeyini Beşiktaş'a bağışlayan Şevket Belgin adına kupayı Fikret Orman verdi

Herşeyini Beşiktaş'a bağışlayan Şevket Belgin adına kupayı Fikret Orman verdi

Beşiktaş'ın eski sporcularından ve asbaşkanlarından Şevket Belgin için Veliefendi'de koşu düzenlendi.

Ajans Beşiktaş - 2001 yılında hayata veda eden Beşiktaş'ın eski sporcu ve Asbaşkanlarından Şevket Belgin bugün bir koşu ile anıldı.

Türkiye Jokey Kulübü'nün bugün Veliefendi'de düzenlediği yarış programına Şevket Belgin'in de ismi dahil edilmişti Buna göre 3. koşuda Belgin adına yarışıldı. Yarışı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile asbaşkan Serdar Adalı da izledi.. Orman yarış sonunda kazanan jokeye ve at sahibine ödül verdi. 

Yarıştan sonra açıklamalar yapan Fikret Orman şunları söyledi:

"Tüm mal varlığını Beşiktaş'a bağışlamıştır. Çok özel yeri vardır Beşiktaş camiasında. Kupayı verirken de söyledim Şevket Abi'nin çocukları yoktu. Biz de onun evladı sayılırız. Böyle güzel bir şeyle onu anmak güzel oldu. Serdar Adalı atçılıkla alakalı tarafını söyler."

Serdar Adalı ise şunları söyledi:

"Rahmetli Şevket Abi'yi her iki taraftan da tanıyorum. Beşiktaş'ta çok emeği var. Başkanımızın da dediği gibi, çocuğu olmadığı için herşeyini de Beşiktaş'a bıraktı. Jokey Kulübü'nde de çok sevilen bir insandı. Ben tekrar rahmetle anıyorum."

a-037.jpg

1977 yılında Asli Üye seçilen ve Beşiktaş Spor Kulübü’nün eski Asbaşkanlarından olan Şevket Belgin, 1930 ile 1943 yılları arasında da siyah beyazlı takımın kalesini korudu. 1960 yılından itibaren çeşitli dönemlerde Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurullarında Asbaşkanlık yapan Belgin 2001 yılında vefat etti.

a1-046.jpg

Etiketler :