Hollanda takımlarıyla 9. randevu

Hollanda takımlarıyla 9. randevu

Beşiktaş, milli maç nedeniyle verilen arayı AZ Alkmaar takımıyla hazırlık maçı yaparak değerlendirecek.

Ajans Beşiktaş Özel - Beşiktaş, milli maç nedeniyle lige verilen arada Hollanda 1. Futbol Ligi (Eredevisie) takımlarından AZ Alkmaar ile hazırlık maçı yapacak. Vodafone Arena'da yarın (12 Kasım Cumartesi) yapılacak müsabaka saat 15.00'te başlayacak.

HOLLANDA TAKIMLARIYLA SON MAÇ FEYENOORD'LA

Beşiktaş bir Hollanda takımı ile en son 2014 yaz aylarında karşılaşmıştı. Siyah-beyazlılar o tarihe kadar Avrupa kupalarında bir Hollanda takımını mağlup edememişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme Turu kapsamında 30 Temmuz 2014'te karşı karşıya gelen Feyenoord-Beşiktaş maçını 2-1 siyah beyazlı ekip kazanmıştı. 1 hafta sonra Beşiktaş, kendi evinde yaptığı maçta da 3-1 galip gelmişti.

AJAX VE PSV EINDHOVEN MAÇLARI

Beşiktaş, bundan önce de Avrupa kupalarında Hollanda takımlarından Ajax ile 2, PSV Eindhoven'la da 1 kez eşleşmişti. İlk olarak 1966-67 sezonunda o zamanki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Ajax'ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandaki ilk maçı 2-0, İstanbul'daki rövanşı da 2-1 kaybetmişti. 1991-92 sezonunda PSV Eindhoven'la karşılaşan Beşiktaş, İnönü Stadı'ndaki maçtan 1-1 berabere ayrılmış, deplasmandaki rövanşta ise 2-1 mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etmişti. 1993 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası 2. turunda Ajax'ın karşısına çıkan siyah-beyazlılar, deplasmandan 2-1 yenik ayrılmış, İstanbul'daki rövanşta ise rakibine 4-0 mağlup olmuştu.

51 MAÇTAN 32'Sİ HOLLANDALILARIN

İki ülke takımları şimdiye kadar 51 kez karşı karşoya geldi. Bunların 32'sini Hollanda ekipleri kazanırken, 12'sinde Türk takımları galip geldi. 7 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Türk takımları, Hollandalı ekiplerle Türkiye'de 26 maç yaptı. Türk takımları evlerinde karşılaştıkları Hollandalı takımları 10 kez yenerken, 12 kez de yenildi. Türkiye'de oynanan 4 maç ise berabere bitti.

İKİ TAKIM ARASI SON DURUM

AZ Alkmaar yarıştığı Hollanda 1. Futbol Ligi'nde son 5 maçta 1 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 2 galibiyet aldı. Yaklaşık 30 milyon Euro'luk takım değeri olan AZ Alkmaar'ı Vodafone Arena'da ağırlayacak olan Beşiktaş ise kendi liginde son 5 maçta mağlubiyet görmedi. (3 galibiyet, 2 beraberlik) Beşiktaş'ın takım değeri AZ Alkmaar'ın yaklaşık 4 katı büyüklükte. (125.700.000 Euro)

Etiketler :