Hugo yoksa Alpay var!

Hugo yoksa Alpay var!

Brezilyalı savunma oyuncusunu İtalyan ekibi Fiorentina’nın son anda yan çizmesi yüzünden getiremeyen siyah-beyazlılar, akademiden yetişen 20 yaşındaki 1.95’lik kulesine şans verecek.

Ajans Beşiktaş - Alpay Çelebi, Beşiktaş’ın şu sıralar yaşadığı stoper krizine çözüm getirecek isim olarak görülüyor. Siyah-beyazlılar Serie A’da Fiorentina forması giyen Vitor Hugo ile her konuda anlaşmıştı. Sadece Brezilyalı stoper değil, kulübü Fiorentina’yla da el sıkışılmış ve bonuslar dahil bütün maddi detaylar belirlenmişti. Hatta iki kulüp arasında imzaların atılması için gerekli olan evraklar fakslanıyordu. Böyle bir ortamda Fiorentina’nın son anda fiyat artırma girişiminde bulunması üzerine transfer rafa kalkmıştı. Yönetim şu anda içinde bulunulan stoper krizini altyapıdan yetişen bir isimle çözmeye çalışacak. Teknik Direktör Abdullah Avcı ile yapılan son toplantıda takımdaki stoperlerin durumu masaya yatırıldı.

Daha çok süre

Tecrübeli teknik adam hem Roco hem de Mirin için olumsuz görüş bildirirken, takımın 20 yaşındaki stoperi Alpay Çelebi’ye övgülerde bulundu. Ozan Kabak’ın Bundesliga’ya yükselişi de toplantıda konuşulurken, Alpay’ın da gelecek vadeden biri isim olduğu vurgulandı. Pendik maçında oyuna ikinci yarıda giren ve teknik heyetten tam not alan genç savunmacının bundan sonraki hazırlık maçlarında daha fazla süre almasına karar verildi. Futbola memleketi Kocaeli’de Derincespor’da başladıktan sonra 12-14 yaşları arasında Fenerbahçe’nin altyapısına giren Alpay Çelebi, tekrar Derincespor’a döndükten sonra Kocaelispor’a geçmiş ve 2015’te Beşiktaş’ın altyapısına kazandırılmıştı.

Golcüler onu sevmiyor

Alpay Çelebi sempatik kişiliğiyle takım arkadaşları tarafından ne kadar çok sevilse de, golcülerin de bir o kadar sevmediği(!) bir isim. Çünkü genç stoper çift kale maçlarda ve hücum çalışmalarında 1,95’lik boyuyla takımın forvetlerine havadan gelen bütün topları kesiyor. (Türkiye Gazetesi - Murad Tamer)

Etiketler :