Hüseyin Göçek'in Beşiktaş karnesi

Hüseyin Göçek'in Beşiktaş karnesi

Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin hakemi belli oldu.

Ajans Beşiktaş - Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Hüseyin Göçek düdük çalacak. Göçek'in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ve Kemal Yılmaz olacak. Tolga Özkalfa ise 4. hakemlik yapacak.

Hüseyin Göçek, şimdiye kadar 15 Beşiktaş maçı yönetti. Bunların 8'ini Beşiktaş kazanırken, siyah beyazlılar 2'sinde berabere 5'inde mağlup oldu. Bu maçlarda Beşiktaşlılar Göçek'ten 37 sarı kart görürken rakip oyuncular 42 kez sarı kart gördü. Yine 15 maçta Beşiktaş'a 5 kez kırmızı kart çıkarken, rakiplere gösterilen kırmızı kartlar 2'de kaldı.

Hüseyin Göçek, kariyerinde 1 kez FB-BJK derbisi yönetti. Maçı FB 1-0 kazandı. Maçta 3 kırmızı kart çıktı. (1 FB, 2 BJK) 2009-2010 sezonunda zirveyi çok yakından ilgilendiren mücadeleyi yöneten Göçek, bu maçta Beşiktaş’tan Ernst ve İbrahim Toraman, Fenerbahçe’den ise Gökçek Vederson’u direkt kırmızı kartla oyundan atmıştı. Kritik derbide Fenerbahçe, Alex De Souza’nın golüyle 1-0 galip ayrılmıştı.

hakm_husriyn.jpg

FENERBAHÇE SADECE 1 KEZ KAYBETTİ

Dev derbinin ev sahibi takımı Fenerbahçe ise Hüseyin Göçek yönetiminde 23 maç oynadı. Sarı Lacivertli futbolculara 58 kez sarı kart gösteren Göçek, 2 kez kırmızı kartına başvurdu. Fenerbahçe bu maçların 17’sinden galibiyetle ayrılırken, 5 kez sahadan beraberlik ile ayrıldı. Fenerbahçe, Hüseyin Göçek yönetiminde oynadığı maçlarda sadece 1 kez sahadan puansız ayrıldı.

Hüseyin Göçek, bu maçlarda Fenerbahçe’nin rakiplerine ise 70 kez sarı kart gösterirken, 4 kez kırmızı kartına başvurdu.

GS FORMALI HÜSEYİN GÖÇEK

Galatasaraylı olduğu iddia edilen Göçek'in yönettiği Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan 2 derbinin ikisinden de G.Saray galip çıkmıştı.

2012'de Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan Süper Final müsebakasında hakem Hüseyin Göçek'in tartışmalı kararları maçın önüne geçmişti. Zorlu derbiye iyi başlayan taraf Beşiktaş olurken, maçın ilerleyen dakikalarında gerek Hüseyin Göçek gerekse Galatasaraylı bazı futbolcuların tribünleri tahrik eden hareketleri taraftarı çıldırtmıştı. Hüseyin Göçek'in derbiye atanmasının ardından ortaya çıkan Galatasaray formalı fotoğrafı o günlerin en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Maçtan sonra spor yazarları Hüseyin Göçek'in hakemliği bırakması yönünde görüşler bildirmişti.

Etiketler :