İbrahim Üzülmez: "Bayern değil, Real gelse fark etmez"

İbrahim Üzülmez: "Bayern değil, Real gelse fark etmez"

Beşiktaş’la özdeşleşen İbrahim Üzülmez, Çaykur Rizespor’u Süper Lig’e çıkarmak için kolları sıvadı.

Ajans Beşiktaş - Çaykur Rizespor ikinci yarıya flaş transferiyle hazırlanırken Antalya kampında ziyaret ettiğimiz İbrahim Üzülmez, iddialı açıklamalarda bulundu. Sezonun ilk yarısını yarışın içerisinde bitirdiklerini ifade eden başarılı teknik adam, rakiplere ve camiaya önemli mesajlar yolladı. Söze ilk yarı değerlendirmesiyle başlayan Üzülmez, “Gelişimizle birlikte takımdaki bütünlüğü sağlamak temel amacımızdı. Aile ortamını sahaya taktiksel anlamda düşündüklerimizle birleştirmemiz biraz zaman alsa da toparladık ve ilk devreyi yarışın içerisinde bitirdik. Oyuncular bu lige adapte olamamıştı. ‘Bu takım yürüyerek çıkar’ algısı takıma sinmişti. Öyle bir şey yok. Burası farklı bir lig. Burasının gerektirdiklerini yerine getiriyoruz” dedi ve ekledi:

‘Vedat’ı çok zor bitirdik’

“Çaykur Rizespor’un hedefi bellidir. Bu hedeften ne ben, ne de oyuncularımız uzakalşabilir. İkinci yarıda da bunu sürdürüp şampiyon olacağız. Kweuke’den yoksun kaldık. Acılar çekmesine rağmen bizi yalnız bırakmamak için elinden geleni yaptı. Şu an ondan faydalanamayacağız. 2 ay yok. Vedat’ı aldık. Gençler’de çalışmıştık. Vedat’ın bu ligde neler yapabileceğini biliyorum. Zor bir transferdi. 4-5 takım istedi, bizi seçti. Başkanımız çok uğraştı. Koray ve Galip da katkı yapacak. Çok daha iyi bir takım olacağız.”

‘Q7 geri gelmesin’

“En büyük keyfim Quaresma’yla oynamaktı. Herkes geri gelmiyor diye kızardı, ben hariç. Onu geriden izlemek çok güzeldi. Bazen arkasında, ‘Geri gelmesin, orada kalsın, onu izleyeyim yeter’
derdim.”

'Bayern değil, Real gelse fark etmez!'

"Beşiktaş takımına ülke olarak çok teşekkür etmeliyiz. O takımda kaptanlık yapmış biri olarak değil. Bir futbolsever olarak bunu diyorum; herkes Beşiktaş’ın yanında olmalı, şapka çıkarmalı. Garantilemesine rağmen oynamayan oyuncularla gidip Leipzig’i yenen, namağlup lider çıkan bir takımdan bahsediyoruz. Marka değeri budur. Fikret başkana, Şenol hocama ve oyuncu grununa çok teşekür ediyorum."

‘Vodafone’a gelsinler bakalım’

“Babel, Quaresma, Vida, Pepe, Tosiç, Negredo... Bu takım yabana atılmasın. Eminim ki Bayern’in teknik heyeti de atmıyor. Atarlarsa zaten pişman olurlar. Bayern’e karşı sonuna kadar şansı var. Yalnızca ilk maçta basit hatalardan kaçınsınlar. İstanbul’a avantajla dönerse tur Beşiktaş’ın olur. Bu tür takımlardaki oyuncular, ‘Biz taraftar baskısına alışığız’ derler. Bunu söyleyen takım Ama Vodafone Park’ı görmemiştir. Ben ‘İnönü’cüyüm. Youtube’a ‘İbrahim Üzülmez Barcelona’ yazsınlar izlesinler. 3-0 yendik. Aynı şey neden olmasın! Bu oyuncu grubu da bunu başarır. O taraftar bu takımı ateşler, rakip Real Madrid bile olsa. Fenerli, Galatasaraylı, Trabzonlu kim varsa Beşiktaş’a destek vermeli sahip çıkmalı.”

‘Cenk’in öyküsü ders olmalı’

“Cenk Tosun’un başarısı altyapılara ders olarak gösterilmeli. Çok önemli bir örnek. Küsmedi, kalbinin güzelliğini Allah’ım ona nasip etti. Cenk bir değerdir, keşke Bayern maçında olsaydı ama yeni bir sayfa açtı. Başarılı olacaktır. Herkes bir şeyler söylüyor ama futbolumuz ilerlemiyor. Cenk’in başarı öyküsünü altyapılardaki çocuklar ezberlemeli. Saygıyı hak etti. Bizi en iyi şekilde temsil eder. Onun açtığı kapıyı herkes değerlendirmeli.” (Fanatik)

Etiketler :