İhtiyar delikanlı Atiba!

İhtiyar delikanlı Atiba!

Tosic’le öne geçen Kartal’a Timsah, Delarge ile cevap verdi. İlk golün asistini yapan Kanadalı yıldız, maçın skorunu ilan ederek takımına üç puan kazandırdı.

Ajans Beşiktaş - İki golün de duran toplardan gelmesi, Beşiktaş'ın son vuruşlarda yaşadığı sıkıntıyı gözler önüne serdi.
Şenol Güneş'in 11'de sürdüğü eskilerden gecenin yıldızı Tosic oldu. 18'de fırsatçılığını konuşturup golünü atan Tosic, 90 dakika boyunca diri ve hatasız futboluyla beğeni topladı. 23'te Delarge'ın attığı, skoru 1-1'e getiren kontratak golünde ileri çıkıp dönemeyen Pepe ile kademeyi alamayan orta sahanın hatası vardı. İlk yarıda çok çalışan ama direklere takılan Cenk gol bulabilse Bursa'nın direnci kırılabilirdi. Herkes Oğuzhan'dan Milli Takım'a alınmamasıyla ilgili bir cevap reaksiyonu bekliyordu. Ancak veremedi. 64'te Quaresma'nın kornerinde Pepe kafayla vurduğu topu Atiba tamamladı: 2-1. Sağ bekte 11'de oyuna başlayan Adriano, 78'de sakatlanıp yerini Beck'e bırakınca Medel, Lens gibi forma bekleyen yıldızlar kulübede oturdu. Oyuna 72'de Cenk'in yerine giren Negredo gol atamasa da boş koşuları ve hırsıyla tribünlerden alkış aldı. Güneş'in maçın son bölümünde Quaresma yerine Tolgay'ı alması doğru bir hamleydi. Temposu düşük orta sahayı desteklemesi gol yeme riskini azalttı. Hazır görüntü vermeyen Beşiktaş milli araya Bursa maçını kazanarak girdi: 2-1.

SKOR YÜKÜ DEFANS VE ORTA SAHA OYUNCULARINDA!
Negredo'yu daha tam olarak devreye sokmayan Beşiktaş, forvette sıkıntı yaşıyor.. Geride kalan maçlarda alternatifsiz olan Cenk, 2 gol ve 1 asistlik performans sergilerken, skor yükünü defans ve orta saha çekti. Beşiktaş'ta gol ve asist dağılımı şöyle; Caner: 3 asist, Tosic 1 gol, Pepe 1 gol (Defans), Babel: 1 gol, Talisca 1 gol, Atiba: 1 gol ve 1 asist (Orta saha) , Cenk: 2 gol ve 1 asist (Hücum).

18 GOLE KATKISI VAR
Atiba, Beşiktaş kariyerinde toplam 8 kez fileleri havalandırırken 10 da asist yaptı. Yıldız futbolcu toplamda 18 gole doğrudan etki yaptı.

İHTİYAR DELİKANLI
34 yaşındaki Atiba Hutchinson, dün akşamki Bursaspor maçında Beşiktaş'ın en etkili oyuncusuydu. Tecrübeli futbolcu, asist ve golünün yanı sıra pas (98), isabetli pas (94) ve pas başarısı yüzdesinde (%96) sahanın en iyisi oldu. Kanadalı futbolcu aynı zamanda siyah-beyazlı takımın en çok koşan ikinci isim oldu. Sahadaki en yaşlı futbolcu olan Atiba, siyah-beyazlı takımdaki kariyerinde ilk kez bir resmi maçta iki gole katkıda bulundu. Taraftarların maç sonrası tribüne çağırdığı tecrübeli futbolcuya, sosyal medyada da övgü yağdı.  (Sabah-Fatih Doğan-Taner Karaman)

Etiketler :