''İlk yarının en kötüsü Andreas Beck''

''İlk yarının en kötüsü Andreas Beck''

Hürriyet yazarı Ali Ece, Beşiktaş-Başakşehir maçını değerlendirdi.

Ece'nin Hürriyet'in internet sitesinde yayınlanan değerlendirmesi:

"Beşiktaş maça yine Benfica karşısında olduğu gibi sabırlı oynamak ile uyuşuk oynamayı birbirine karıştırarak başladı. Beşiktaşlı oyuncular kendi ceza alanı etrafında topla buluştuğunda "Benden nereye giderse gitsin yeter ki top benden gitsin" dağınıklığında oldukları için Başakşehir, Beşiktaş ceza alanı yayının etrafında hücum prese yerleşti, yoğun bir baskı uyguladı. Sonunda kaleci Fabri altıpas içinde topu rakipten saklamak için kendi ekseninde dönerken top, kale çizgisine 5 santimetre uzaktaydı.

Tabii Beşiktaş, Benfica karşısında maçı döndürmek için son 30 dakikada o kadar yüksek bir tempo ve efor sergiledi ki 2 Türkiye Ligi maçındaki vasat tempo ve efordan fazlasıydı. Pusuda kaçınılmaz bir yorgunluk vardı. Ancak maçın ilk 15 dakikası dinlenme periyodu olmamalıydı. Standart oyununu oynar evinde öne geçersin sonra topu ayağında tutarak dinlenir, rakibi yorarsın. Böylece fizik kondisyon seviyelerini eşitlersin!

Ancak Beşiktaş'ta normal karakterde diyebileceğimiz tek bir oyuncu var. O da ilk yarının en kötüsü olan Andreas Beck!

Kalan oyuncular illa varyeteler, sol kulağını sağ elle gösterme inadı yapacaklar! Bu gariplikler silsilesi sonunda Başakşehir 10 saniyede iki gol pozisyonu buldu. Batdal'ın kaçırdığı % 99'luk bir pozisyondu! 2 dakika sonra Cengiz kaleciyle karşı karşıya kaçırdı. Beşiktaş'ın organize ve kalabalık geliştirdiği ilk hücumda ise Beck o kadar kötü ortaladı ki seken topta Başakşehir golü buldu. Bu kez Altınordu'nun Altın Çocuğu Cengiz Ünder'in vuruşu tecrübesinden de büyüktü! Beşiktaş golden sonra yavaş yavaş uyandı. Emre'nin sakatlanıp çıkmasından sonra orta saha ve oyun üstünlüğünü ele geçirdi.

Şenol Güneş hoca 2. yarıya Tolgay'ı alarak başlamalı. Emre çıktıktan sonra üstünlük kurulan orta sahayı tamamen domine edip oyunun temposunu dikte etmek için Tolgay gerekiyor. Beck ile Gökhan Gönül de değiştirilebilir. Çünkü Cenk'in daha çok sağ ya da sol forvet gibi oynaması, arkadaki beklerden en azından birinin yarı açık yarı bek gibi sürekli gidip gelmesi hücumda rakibin yerleşik düzenini bozması gerekiyor. Yani Benfica maçının yarısında çıkanlar bu kez oyuna girmeli. Onlar taraftara olan devre arası borcunu ödeme fırsatı bulamamışlardı!

İlk yarı sonunda Tolgay acil girmeli yazmıştım. Girdi ve Beşiktaş orta sahada tempoyu dikte etmeye başladı. Tempoyu arttırdığı her dakika oyun üstünlüğünü arttırdı. Ancak tek bir gol bulabildi o da duran toptan geldi. Bunun 4 sebebi vardı:

1- Beck ofansif açıdan çok kötü bir günündeydi. Beşiktaş hücumda hep tek kanadı kırık oynadı.
2- Adana'daki pozisyon hovardalığı devam etti.
3- Başakşehir yine iyi bir alan savunması yaptı.
4- Gökhan Gönül çok geç oyuna girdi. Eğer Gökhan'ın daha fazla süre oynayacak hali yoksa bu daha büyük bir sorun tabii."

(Hürriyet)