"İpteki cambaz"

"İpteki cambaz"

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki temsilcimiz Beşiktaş rövanş maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz ile karşı karşıya geldi. Vatan gazetesi yazarı Gökhan Dinç karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Gökhan Dinç'in yazısı:

BEŞİKTAŞ’IN maçın başlamasıyla ne oynadığını ne oynamaya çalıştığını anlamak mümkün olmadı. Kadro Roco dışında aynı, teknik heyet aynıydı ama Beşiktaş bambaşkaydı. Saha içindeki hiçbir oyuncu taşıdığı formanın ağırlığının bilincinde oynamadı. Ne kendisinin ne da takımının farkında değildi. 
İLK yarıda 3-4 pas bile yapamayan Beşiktaş, rakibinin her geçen dakika oyuna ağırlığını koymasını ise eli belinde izledi. Tolgay ve Oğuzhan kendisine verilen şansları iyi kullanamıyor. O bölgelerde oynayan oyuncularınızın yapacakları sizi sonuca götürür. Ancak 10 numara eksikliği ve Şenol hocanın bu oyunculardan alacağını bilmesi siyah-beyazlı takımın sisteminin değişmesine neden oldu. Beşiktaş ortadan değil sürekli kanatlardan oynamaya başladığı dakikalarda da etkili olamayıp ikinci golü de kalesinde görünce işler değişir dedik ama değişmesi biraz uzun sürdü.
 
HERKESİ KURTARDI
 
ŞENOL hoca sezon başından bu yana hazırlık maçlarında bile oynatmadığı “yeni sezonda aramızda olamayacak” dediği Negredo’ya sığındı. İşte o oyuncu sezon boyunca neler yapabileceğinin sinyalini verecek bir gol attı. Hem de ne gol. Herkese cevap verdi. Hem yönetime hem Şenol hocaya net bir yanıt oldu bu. Hem yönetimi hem de Şenol hocayı kurtardı. 
 
BEŞİKTAŞ’IN yeni transferi Roco için birkaç kelime yazalım. İlk golde yaptığı hatayı amatör küme stoperi yapmaz. İlk maçında eleştirmek belki acımasızca olabilir ancak geri dönmeye çalışırken 2 ton kömür yaktığını anlamak için de zaman gerek yok. Son dakikada bizlere bu maçın ulaşmasını sağlayan TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Eren’e de teşekkür etmemiz lazım.