İşke yılın derbisi öncesi Beşiktaş'ın 11'i

İşke yılın derbisi öncesi Beşiktaş'ın 11'i

Ümraniye’deki son maç toplantısında derbi stratejisini belirleyen Beşiktaş’ın teknik patronu, özellikle ilk yarının önemine dikkat çekti.

Ajans Beşiktaş - Hafta boyunca Ümraniye’nin kapılarını dış dünyaya kapatan Beşiktaş’ta, motivasyon üst düzeyde. Teknik direktör Şenol Güneş, yakalanan havanın bozulmaması için elinden geleni yapıyor. 

Derbi öncesi son antrenman akşam saatlerinde gerçekleştirilirken, tamamen Galatasaray maçının provasının uygulandığı öğrenildi. Türk Telekom Stadı’nda sahaya çıkacak 11 denenirken, Siyah-Beyazlılar’da sakat Medel dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Adriano ve Quaresma tamamen fizik olarak eksiklerini kapatırken, cezalı isim de yok.

Siyah-Beyazlı takımın teknik heyeti, Galatasaray’ın en etkili bölgesi olarak sağ kanadı belirledi. Mariano-Feghouli ikilisinin performansını göz önünde bulunduran Şenol Güneş ve yardımcıları, Belhanda’nın da sık sık buraya gelip pas üçgenleri oluşturduğuna dikkat çekti. 

Beşiktaş kendi sol tarafına özel önlem alacak ve Dorukhan buraya yakın oynayacak. Adriano ile Lens’le başlamayı planlayan Güneş, her şeye rağmen Caner’e de ‘Hazır ol’ dedi.

İşte Şenol Güneş'in Galatasaray karşısına çıkarması beklenen ilk 11...

Loris Karius

Son maçlarda gösterdiği başarılı performans ile eski günlerine döndü. Moral olarak da zirvede. Karius derbinin kesinlikle kader adamlarından biri.

Gökhan Gönül

Büyük tecrübe... Fizik olarak üst düzeyde. Rakibin sol taraftan yapacağı atakları kesmek ilk görevi. Ancak sürpriz hücuma çıkışları da önemli.

Vida

Sadece atakları kesmek ile kalmayıp goller de atıyor. Diagne ile adam adama oynayacak. Savunmanın tartışmasız lideri Hırvat stoper.

Mirin

Hızı ve toplara yaptığı ilk müdahaleleri ile öne çıkıyor. Kademe anlayışıyla da Siyah- Beyazlı takımın savunmasını toparlayan isim.

Adriano

Sakatlığı tamamen geçti. Dev maça hazır. Takımdaki en büyük tecrübe. Oyunu iki yönde de etkili oynuyor. Bu tip maçlara defalarca çıkması artısı.

Atiba

Kanadalı, ikinci baharını yaşıyor. Rakibini bozup, iyi atağa çıkıyor. Her topu olumlu kullanması ile de dikkat çekiyor.

Dorukhan

Genç oyuncu tecrübe eksikliğini çok koşarak kapatıyor. Toplu ya da topsuz sürekli oyunda kalıyor. Orta alandaki dinamizmi en büyük silahı.

Adem Ljajic

Sistemin merkezinde. Orta alan ile forvet arasında köprü vazifesi yapıyor. Duran toplarda da usta ayak skora katkı sağlıyor.

Lens

Bir türlü patlama yapamadı. Büyük maçları fırsat olarak görüyor. Her iki kanattan kaleye inebiliyor. Hücumdaki görevi kadar savunmaya da yardım etmeli.

Quaresma

Geçen hafta takıma sağlam döndüğünü gösterdi. İdmandaki çift kalelerde de performansını ortaya koydu. Onyekuru’nun olduğunu kanatta görev alacak.

Burak Yılmaz

Attığı goller ile takımı zirvede tuttu. Bu kez eski takımına karşı gollere devam etmek istiyor. Yıldız oyuncu her haliyle geceye hazır. (Fanatik)